Ο Καμμένος θέλει βάση ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά - iefimerida.gr

Ο Καμμένος θέλει βάση ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η προαναγγελία του Πάνου Καμμένου για νέα αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ σε νησί του Αιγαίου, πρόταση η οποία έφερε και την αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Αμυνας, από το βήμα του συνεδρίου του Economist τόνισε ότι υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για αεροπορική βάση, που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: «δεν θέλω να πω το νησί (στο οποίο θα λειτουργήσει η βάση) τώρα».

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε μέσω του υπευθύνου για τον τομέα Ευρωπαϊκής/Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ανακοίνωσε ότι:

«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ότι η εξωτερική και η αμυντική πολιτική της χώρας πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Οι στόχοι αυτοί δεν εξυπηρετούνται - αντιθέτως βλάπτονται από την ένταση της στρατιωτικοποίησης και την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Υπουργός Άμυνας βάση ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ