Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google έχουν μόλις 11 ατυχήματα σε 6 χρόνια και 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα - iefimerida.gr

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google έχουν μόλις 11 ατυχήματα σε 6 χρόνια και 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρα από την ευκολία ένας άλλος, ακόμα πιο σημαντικός, παράγοντας που λειτουργεί υπέρ της αυτόνομης οδήγησης, είναι και η μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους, ένα πολύ σεβαστό ποσοστό των οποίων οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη.

Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει με δηλώσεις του ο Chris Urmson, διευθυντής του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης της Google, που ανακοίνωσε πως τα αυτοκίνητά τους έχουν μέχρι στιγμής εμπλακεί σε μόλις 11 ατυχήματα. Και μπορεί το νούμερο εκ πρώτης όψεως να ακούγεται αρκετά μεγάλο όμως στην ουσία είναι πολύ μικρό, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η χρονική διάρκεια στην οποία αναφέρεται είναι 6 χρόνια και τα χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί σχεδόν 3 εκατομμύρια!

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον εδώ είναι πως από τα 11 αυτά ατυχήματα τα αυτοκίνητα της Google δεν είχαν σε κανένα την ευθύνη –τα 8 περιστατικά έγιναν σε δημόσιους δρόμους με άλλα οχήματα να πέφτουν πάνω τους- ενώ κανένα από αυτά δεν ήταν σοβαρό και κανένα δεν είχε απώλειες ή έστω τραυματισμούς. Ο Urmson λέει χαρακτηριστικά πως «ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα υπερέχει ενός οδηγού σε θέματα οδικής ασφάλειας. Με 360 μοίρες ορατότητα και 100% προσοχή σε όλες τις κατευθύνσεις, πάντα! Οι καινούργιοι αισθητήρες που χρησιμοποιούμε μπορούν να ανιχνεύσουν άλλα οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς σε απόσταση σχεδόν δύο γηπέδων ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ google cars αυτόματα οδήγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ