Θα περάσουν χρόνια μέχρι να εκτελεστεί ο βομβιστής της Βοστώνης - iefimerida.gr

Θα περάσουν χρόνια μέχρι να εκτελεστεί ο βομβιστής της Βοστώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το δικαστήριο να αποφάσισε την εσχάτη των ποινών για τον βομβιστή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ειδικός του Κέντρου πληροφόρησης, όμως, αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό η ποινή να μην εκτελεστεί.

Την Παρασκευή το ομοσπονδιακό δικαστήριο, μετά από 14 ώρες διαβουλεύσεων του 12μελούς σώματος, εξέδωσε την απόφαση της θανατικής καταδίκης με θανατηφόρο ένεση για τον κατηγορούμενο, .

Η επιβολή της θανατικής ποινής σε υποθέσεις οι οποίες εκδικάζονται σε ομοσπονδιακή κλίμακα είναι «εξαιρετικά σπάνιες» και η καταδικαστική απόφαση δεν σημαίνει ότι ο Τσαρνάεφ «θα εκτελεστεί στο εγγύς μέλλον», λόγω των «πολλών ετών» που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των εφέσεων που θα ασκηθούν, προέβλεψε ο Ρόμπερτ Ντάναμ, ο διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης.

Οι ομοσπονδιακές αρχές επιβάλλουν την θανατική ποινή, μόνο σε περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων, όπως οι επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, όταν και έχασαν την ζωή τους 3 άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα παιδί, και τραυματίστηκαν 264.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ