Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ετοιμάζει ο Οσμπορν -Για να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις - iefimerida.gr

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ετοιμάζει ο Οσμπορν -Για να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την 1η Ιουλίου δήλωσε ότι θα υποβάλει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2015 ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, προκειμένου να εφαρμοστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις των Συντηρητικών.

.Πρόκειται από την 1η Ιουλίου να κάνω το ασυνήθιστο βήμα να υποβάλω τον δεύτερο κρατικό προϋπολογισμό για το έτος 2015», έγραψε ο Οσμπορν στην εφημερίδα The Sun. «Δεν θέλω να καθυστερήσω να κάνω πράξη τις υποσχέσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», ανέφερε ακόμη.

Ο Οσμπορν παρέμεινε στη θέση του στη βρετανική κυβέρνηση, έπειτα από την επικράτηση των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον. Ο υπουργός Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση 12 εκατομμυρίων λιρών (16,5 εκατ. ευρώ) από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για να ισοσκελιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός πριν από το 2020.

Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ο προϋπολογισμός θα είναι υπέρ των εργαζομένων, θα προστατεύει το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ θα περικόπτονται οι δαπάνες της δημόσιας διοίκησης. «Θα πατάξουμε τη φοροαποφυγή και την επιθετική πολιτική εκ των προτέρων ενημέρωσης για τη φορολογική αντιμετώπιση από μέρους των πλουσίων, διότι ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει με δίκαιο τρόπο», έγραψε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

«Θα δαπανούμε λιγότερα για την κοινωνική πρόνοια και αντ' αυτού θα επενδύσουμε για να δημιουργήσουμε τρία εκατομμύρια επιπρόσθετες θέσεις επαγγελματικής μαθητείας, ώστε οι νέοι να μπορούν να μαθαίνουν μια τέχνη, να βρίσκουν καλύτερες θέσεις εργασίας και να κερδίζουν περισσότερα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Όσμπορν προϋπολογισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ