Fitch: Επιβεβαίωσε το CCC για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας - iefimerida.gr

Fitch: Επιβεβαίωσε το CCC για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση CCC για την Ελλάδα, επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings , όπως και το ceiling της χώρας σε B-.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης, τονίζει πως ασκούνται ακραίες πιέσεις στην ελληνική χρηματοδότηση από την απουσία πρόσβασης στην αγορά, τις αβέβαιες προοπτικές μιας έγκαιρης εκταμίευσης κεφαλαίων από τους θεσμούς και τις σφιχτές συνθήκες ρευστότητας στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο,

«Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει της τρέχουσας συρρίκνωσης ρευστότητας χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές στους ιδιώτες ομολογιούχους, αλλά μια αθέτηση πληρωμής είναι πραγματική πιθανότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο οίκος αξιολόγησης, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως δεν αναμένει κάποια ανάπτυξη του ΑΕΠ για το 2015, ενώ υπάρχουν κίνδυνοι για να υπάρξει το αρνητικό ενδεχόμενο. Οι συνθήκες ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις κρατικές πληρωμές και των περιορισμών στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fitch Ratings αξιολόγηση CCC
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ