Σε θάνατο καταδικάστηκε ο βομβιστής της Βοστώνης - iefimerida.gr

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο βομβιστής της Βοστώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Τζοχάρ Τσαρνάεφ καταδικάστηκε σε θάνατο για το ρόλο του στη βομβιστική επίθεση του 2013 στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, που σκόρπισε τον θάνατο σε τρεις ανθρώπους και άφησε πάνω από 264 τραυματίες.

Τον Απρίλιο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βοστώνης έκρινε ένοχο τον βομβιστή σε 30 κατηγορίες που σχετίζονται με την επίθεση .

Δεκαεπτά από αυτές είχαν ως ποινή τη θανατική καταδίκη, και παρά τα ελαφρυντικά στοιχεία από τα μέλη της οικογένειας του και τα κλάματα του ίδιου, το 12μελές σώμα, μετά από 14 ώρες διαβουλεύσεων, ψήφισε ομόφωνα την εσχάτη των ποινών.

Η γενική Εισαγγελέας Loretta Lynch κατά την ετυμηγορία της φέρεται να είπε πως είναι «μια ταιριαστή τιμωρία γι΄ αυτό το φρικτό έγκλημα».

Ο δήμαρχος τη πόλης, Marty Walsh, από την πλευρά του είπε πως ελπίζει «η ετυμηγορία να δίνει μια μικρή ικανοποίηση στους επιζώντες και στις οικογένειες αυτών και των θυμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ