Η blues αποχαιρετά τον βασιλιά της: Οι κορυφαίες στιγμές του θρύλου B.B. King και τα μηνύματα των διασήμων [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η blues αποχαιρετά τον βασιλιά της: Οι κορυφαίες στιγμές του θρύλου B.B. King και τα μηνύματα των διασήμων [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη blues χωρίς τον B.B. King. Ο θρυλικός bluesman σφράγισε το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα με την κιθάρα του Λουσίλ.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην παγκόσμια κοινότητα, με τα κύματα λύπης να κυριαρχούν διάσημους και μη.

Ο Μπάρακ Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός, τονίζοντας πως «η μπλουζ έχασε τον βασιλιά της και η Αμερική έναν θρύλο της».

«Η μουσική του σου εντυπώνεται και σε κάνει ν' αρχίζεις να χορεύεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Παράλληλα, υπενθύμισε το περιστατικό που είχε γίνει σε μια συναυλία στον Λευκό Οίκο πριν από τρία χρόνια όταν και είχε πάρει ο ίδιος το μικρόφωνο και δοκίμασε να τραγουδήσει το Sweet Home Chicago.

«Κανείς άλλος δεν δούλεψε τόσο σκληρά όσο αυτός, κανείς δεν ενέπνευσε τόσους πολλούς καλλιτέχνες, κανείς δεν έκανε περισσότερα για την μπλουζ», προσέθεσε.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε και σχετικό tweet: «Απόψε στον παράδεισο θα έχει μια απίστευτη συναυλία μπλουζ».

Η blues αποχαιρετά τον βασιλιά της: Οι κορυφαίες στιγμές του θρύλου B.B. King και τα μηνύματα των διασήμων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Πέρα από τον Μπάρακ Ομπάμα, πολλοί είναι οι διάσημοι απέτισαν φόρο τιμής στον θρύλο της μπλουζ μουσικής.

«Θέλω απλώς να εκφράσω τη λύπη μου και να πω ένα ευχαριστώ στον αγαπημένο μου φίλο», είπε ο Eric Clapton σε post, που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook και συνέχισε:

«Ήταν ένας φάρος για όλους εμάς που αγαπούμε αυτήν τη μουσική και θέλω να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη δουλειά του, σας προτείνω να βρείτε το άλμπουμ "B.B. King Live At The Regal" (του 1964). Θέλω να τον ευχαριστήσω για την έμπνευση και την ενθάρρυνση του».

Every Day I Have The Blues Live At The Regal

«Ο Θεός να ευλογεί τον B.B. King, ειρήνη και αγάπη στην οικογένεια του», έγραψε ο Ringo Starr.

«Κανείς δεν μπορεί να παίξει εκατοντάδες νότες και δεν μπορεί να πει ότι και εσυ», σημείωσε ο Lenny Kravitz.

Η blues αποχαιρετά τον βασιλιά της: Οι κορυφαίες στιγμές του θρύλου B.B. King και τα μηνύματα των διασήμων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο Samuel Jackson, από την πλευρά του, έπαιξε ένα τραγούδι του για τον θυμηθεί, ευχαριστώντας τον για την σπουδαία μουσική, ενώ ο Hugh Laurie ζητά από την κακή στιγμή να περάσει.

Η τραγουδίστρια Kelly Clarcson έγραψε στο Twitter: «Οταν άκουσα τον B.B. King για πρώτη φορά τραγουδούσε το Thrill Is Gone. Ο τρόπος που έπαιζε και τραγουδούσε μου έφερε δάκρυα στα μάτια».

Ο βασιλιάς της blues B.B. King σε μερικές από τις επιτυχίες του:

The Thrill Is Gone (Live at Montreux 1993)

Chains n Things

Lucille

To Know You Is To Love You

Η blues αποχαιρετά τον βασιλιά της: Οι κορυφαίες στιγμές του θρύλου B.B. King και τα μηνύματα των διασήμων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ