Βρυξέλλες: Τις επόμενες ημέρες η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Βρυξέλλες: Τις επόμενες ημέρες η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αξιωματούχοι επιδιώκουν η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους Θεσμούς να αρχίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του από την Τιφλίδα στο Bloomberg ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν επεσήμανε τους κινδύνους που θα υπήρχαν από μία διάσπαση του ευρώ. Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα δημιουργούσε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, επειδή θα υπονόμευε τους ισχυρισμούς των πολιτικών της ότι η νομισματική ένωση είναι μόνιμη, είπε ο υπουργός.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Πάντοαν, η Ελλάδα θα υπέφερε περισσότερο. «Ένα νέο νόμισμα θα υποτιμάτο σημαντικά και, για μία χώρα με μεγάλο χρέος σε ευρώ, αυτό θα ήταν μεγάλο οικονομικό πλήγμα», δήλωσε. Για την υπόλοιπη Ευρωζώνη θα δημιουργούσε «όχι μόνο οικονομικές και χρηματοπιστωτικές δυσκολίες, αλλά τεράστιες θεσμικές δυσκολίες», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωπαίος αξιωματούχος συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ