Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Sarah Wikenczy εργάζεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών σε εμπόλεμες χώρες.

Εδώ και 25 χρόνια έχει ζήσει σε ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Κένυα και Ινδία, έχοντας θητεύσει στο Γκουάμ, στο Γκουαντάναμο και την Αίγυπτο. Αυτή την περίοδο ζει στην Ιερουσαλήμ.

Αυτή την άνοιξη, επισκέφθηκε την Κρήτη και περιέγραψε τις εμπειρίες της στο διάσημο βρετανικό site για οικογενειακές διακοπές globetotting.com και αποθέωσε το ελληνικό νησί για αυτά που μπορεί να προσφέρει σε μια οικογένεια.

«Ζώντας στο μονοχρωματικό ανιαρό αστικό περιβάλλον της Ιερουσαλήμ γεμάτο από αυτοκίνητα και ανθρώπους, είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλη ένταση. Ετσι, έχουμε μέσα μας σταθερά λαχτάρα για την επόμενη απόδραση» γράφει η Wikenczy και προσθέτει πως «όταν προγραμματίζαμε το ταξίδι μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σε τι ελιξήριο μπορεί να αποδειχθεί για την οικογένειά μας».

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Από τα βουνά στα φαράγγια και τις παραλίες στα αρχαία λιμάνια που υπάρχουν στο νησί, η Κρήτη προσφέρει κάτι για τον καθένα είτε είσαι λάτρης της πεζοπορίας, είτε ορειβάτης, είτε κολυμβητής, είτε λάτρης της ιστορίας, είτε γευσιγνώστης, είτε οινολόγος. Μπορείς να τα γευτείς όλα σε αυτό το νησί» γράφει με έκσταση η πολίτης του κόσμου.

Εκείνη ξεκίνησε το ταξίδι της από την πόλη του Ηρακλείου για να κατευθυνθεί 45 χιλιόμετρα νότια και όπως γράφει να βρεθεί σε «έναν άλλο κόσμο». Ο λόγος για το μικρό χωριό Ζάρος στους πρόποδες του Ψηλορείτη, για τους ξενώνες μέσα στους ελαιώνες του οποίου γίνεται ειδική μνεία από την Wikenczy η οποία προτείνει στους Βρετανούς να επιλέξουν να μείνουν σε ένα από αυτά τα εναλλακτικά καταλύματα, ιδανικά για τους λάτρεις του αγροτουρισμού. Εκείνη έμεινε στους «Παραδοσιακούς Ξενώνες Ελαιώνας», όπου όπως γράφει, ένιωσε σαν να βρίσκεται στο σπίτι της.

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το μέρος προσφέρεται για εκδρομές είτε για πεζοπορία είτε με ποδήλατο, ενώ ο συγκεκριμένος ξενώνας προσφέρει στους τουρίστες χάρτες με εναλλακτικές διαδρομές. Είναι τόσο οργανωμένος που ο ιδιοκτήτης έχει φροντίσει να βάλει και κάποια σημάδια, ώστε οι εκδρομείς να μην χάσουν τον προσανατολισμό τους.

Ιδανικό κλείσιμο της κάθε ημέρας ήταν ένα «γευστικότατο δείπνο» το οποίο περιελάμβανε «τοπικά εποχιακά προϊόντα της περιοχής» και πάντα συνοδευόταν από σπιτική ρακή σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια.

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Επόμενος σταθμός για την οικογένεια της Wikenczy τα Μάταλα με τις «απόλυτα ευθυγραμμισμένες σπηλιές γύρω από την παραλία». Και μετά το μεσημεριανό στα Μάταλα, η οικογένεια περπάτησε στο Αγιοφάραγγο, το φαράγγι των Αγίων. Η Wikenczy ξεκίνησε από την κορυφή με κατεύθυνση τη θάλασσα, «μια ευχάριστη διαδρομή» κατά την οποία είδε πολλούς ορειβάτες να σκαρφαλώνουν στους βράχους τους.

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Φεύγοντας από τον Ελαιώνα, η οικογένεια κατευθύνθηκε στα Χανιά, επιλέγοντας να μείνει σε ένα boutique ξενοδοχείο, το Ammos Hotel, 5 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, πάνω στη θάλασσα. Η Wikenczy αφού πρώτα εκθειάζει το ενετικό λιμάνι των Χανίων, αναφέρει ότι και τα Χανιά ενδείκνυνται για «πεζοπορίες που κόβουν την ανάσα σε ένα παλιό ξωκλήσι που βρίσκεται σε μια πλαγιά του βουνού».

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Πάντως, ειδικά για το λιμάνι, αναφέρει ότι «έχει μια ενδιαφέρουσα και πλούσια ιστορία, Υπάρχει μια γκάμα από εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα κατά μήκος των παλιών καλντεριμιών και αποτελεί ένα ευχάριστο μέρος για να περπατήσετε και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα».

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Από τα Χανιά, η οικογένεια έκανε διάφορες εξορμήσεις με αξιοσημείωτες το Ελαφονήσι και το φαράγγι της Σαμαριάς, χωρίς όμως να κάνουν μπάνιο ή τη διαδρομή, λόγω της κακοκαιρίας που επικράτησε στην περιοχή τις ημέρες της Άνοιξης, οπότε επισκέφθηκαν την περιοχή.

Η Wikenczy είναι κάθετη: «Το σκηνικό στην Κρήτη είναι πανέμορφο όπου και να είστε στο νησί. Ο συνδυασμός των χιονισμένων βουνοκορφών, οι καταπράσινες βουνοπλαγιές, οι βραχώδεις περιοχές και οι παραλίες προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες για περιπέτεια».

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Φυσικά, από την κριτική δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί και η μνεία στην κρητική κουζίνα: «πεντανόστιμα κρητικά φαγητά». Η Βρετανή κάνει εξομολογείται πως είχε το καλύτερο πρωινό της ζωής τρώγοντας το πιο κρεμώδες γιαούρτι με τοπικό θυμαρίσιο μέλη και φρέσκες φράουλες «που με έκαναν να αναρωτιέμαι πώς θα μπορέσω από εδώ και στο εξής να ξαναφάω κανονικό γιαούρτι». Για το μεσημεριανό ή το γεύμα, η Wikenczy ανέφερε πως γεύτηκε «απολαυστικό αρνάκι, κατσικάκι και ψαράκι», κάνοντας ειδική αναφορά στην καπνιστή πέστροφα από τις γύρω από τα βουνά λίμνες. Εκτός από τη ρακή, η Βρετανή πρότεινε στους συμπατριώτες της να μην παραλείψουν να δοκιμάσουν και το τοπικό κρασί.

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 13

Τέλος, «η ζεστή ατμόσφαιρα και οι φιλικοί άνθρωποι» είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Κρήτη και «διαβάζοντας κανείς την ιστορία του νησιού και το πόσοι κατακτητές έχουν περάσει από εκεί, είναι εκπληκτικό το πόσο φιλόξενοι και ζεστοί είναι οι Κρητικοί στους επισκέπτες τους».

Βρετανικό site αποθεώνει την Κρήτη: Το καλύτερο νησί για οικογενειακές διακοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη οικογενειακές διακοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ