Χάος στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Εισβολή και επεισόδια μέσα στο δικαστήριο - iefimerida.gr

Χάος στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Εισβολή και επεισόδια μέσα στο δικαστήριο

Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδια εκδηλώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό.

Ολα ξεκίνησαν όταν, ενώ διεξαγόταν κανονικά η δίκη, άνοιξε η πλαϊνή πόρτα και εισέβαλαν στην αίθουσα οπαδοί των Πυρήνων της Φωτιάς, φωνάζοντας «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Στο σημείο εκείνο ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε η δίκη να διακοπεί, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες. Στη συνέχεια επικράτησε χάος. Η μητέρα του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα, φώναζε «ντροπή σας, φασίστες, η δίκη θα γίνει». Στο ίδιο κλίμα και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος σηκώθηκε και κινήθηκε προς το μέρος της άλλης πλευράς ζητώντας να μη διακοπεί η δίκη.

Στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου γίνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής επικράτησε χάος, ενώ μέσα στον χαμό εκτοξεύτηκαν και μπουκάλια (αδιευκρίνιστο από ποια πλευρά) τα οποία χτύπησαν δημοσιογράφους.

Αυτή τη στιγμή η δίκη έχει διακοπεί.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που, ενώ γινόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, περνούσαν έξω από τον διάδρομο παράγοντες και κρατούμενοι των Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς η δίκη τους γίνεται σε παρακείμενη αίθουσα. Κάποιοι από αυτούς άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, έκαναν ντου στην αίθουσα.

Μετά από αρκετή ώρα αναβρασμού αποφασίστηκε τελικά και οι δύο δίκες να διακοπούν.

Η δίκη διεκόπη για τις 4 Ιουνίου

Η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς διεκόπη για τις 25 Μαΐου λόγω κωλύματος στο πρόσωπο δικηγόρου.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, πάλι, διεκόπη εν μέσω έντασης για τις 4 Ιουνίου 2015.

Συγκεκριμένα, μετά τον απόλυτο χαμό που επικράτησε, οι οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων στη δίκη της ΧΑ έθεσαν θέμα διακοπής.

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, τόνισε ότι η υπόθεση πρέπει να έχει διασφάλιση ηρεμίας και προστασίας των κατηγορουμένων, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή τα επεισόδια.«Σήμερα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πελάτες μας», τόνισε.

Αλλος συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι τέσσερις δικηγόροι έχουν δεχθεί επίθεση στα γραφεία τους και ότι όλοι βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης... εξόδου. «Θα παρακαλούσαμε να σταματήσουν οι συνεντεύξεις και η αρθρογραφία του μίσους», προσέθεσε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, τώρα, από την πλευρά της χαρακτήρισε ενεπαρκή τα μέτρα, με το ακροατήριο να ανταπαντά ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο λάθος. Ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, τονίζοντας ότι θα ήταν καλό να μην μην παρακωλύεται τη διαδικασία και να προχωρά η δίκη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, από την άλλη, ανέφερε ότι θα περίμεναν μεγαλύτερη ευαισθησία όταν δέρνονταν οι μάρτυρες με την μητέρα του δολοφονημένου νεαρού να προσθέτει: «Εσείς σκοτώνατε άοπλους. Δολοφόνοι. Είκοσι τέσσερα άτομα τον κοιτάγατε (σ.σ. τον Ρουπακιά) που τον σκότωνε».

Παρέμβαση έκανε και η Λιάνα Κανέλλη η οποία είπε: «Να σπάσετε θέλουν. Μην σπάσετε. Να γίνει η δίκη. Θα αντέξουμε και θα την κάνουμε. Δεν το καταλαβαίνετε; Να μην γίνει η δίκη θέλουν; Δεν άκουσες; Μην μιλάτε,μην μεταδίδετε...Λογοκρισία θέλουν...».

Συγκέντρωση έξω από τις φυλακές

Περίπου 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί», ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η Αστυνομία έχει λάβει και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών. Αυτή τη φορά, εν αντιθέσει με τις άλλες, δεν έχει κλείσει η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα.

Δημοσιογράφος του RT ανέβασε στο twitter φωτογραφία από την αίθουσα

Χάος στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Εισβολή και επεισόδια μέσα στο δικαστήριο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσή Αυγή δίκη ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ