Στρατούλης: Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει «ούτε ρούπι» από τις κόκκινες γραμμές - iefimerida.gr

Στρατούλης: Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει «ούτε ρούπι» από τις κόκκινες γραμμές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί συμφωνία που θα παραβιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν».

Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι «έχω εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει “ούτε ρούπι” από τις βασικές προγραμματικές της δεσμεύσεις».

Τόνισε, πως στο πλαίσιο αυτό είναι πάντα στο τραπέζι η απομείωση του χρέους, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει ανάπτυξη. Στο ερώτημα εάν δεν υποχωρήσουν οι εταίροι τι θα πράξει η κυβέρνηση, είπε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η όποια συμφωνία έλθει στη Βουλή, θα είναι τέτοια που θα μπορεί να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις προτάσεις των δανειστών για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τόνισε πως οι πιστωτές πρέπει «να βρουν τρόπο να τα ξεχάσουν αυτά». «Θα πρόκειται για πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος της χώρας μας αν επιμείνουν. Υπάρχει και η παγκόσμια κοινή γνώμη», προσέθεσε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να τηρήσει τη δέσμευσή της για την επαναφορά της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα υπάρξει συμφωνία στα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ