Τόμσεν: Πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε με την Ελλάδα [λίστα] - iefimerida.gr

Τόμσεν: Πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε με την Ελλάδα [λίστα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / PHASMA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία μόνο στα διαδικαστικά και απόλυτο χάσμα σε εργασιακά, ασφαλιστικό και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ιδίως όσον αφορά στη δημόσια διοίκηση υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα να φέρεται να είπε ο Πόλ Τόμσεν.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημερωτική συνεδρίαση για την Ελλάδα που συγκάλεσε χθες η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η αργή πορεία των διαπραγματεύσεων, με τον κ. Τόμσεν να τονίζει ότι η κατάσταση είναι «μακριά από το αν είναι ιδεώδης».

Πάντως, φέρεται να χαρακτήρισε θετική ως εξέλιξη στη διαπραγμάτευσης ότι πλέον τα ηνία της τα έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν Τόμσεν κατά το άτυπο εκτελεστικό συμβούλιο εστίασαν στο πρόβλημα της ρευστότητας, ιδιαίτερα μετά την οριακή καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ την περασμένη Τρίτη, αλλά και την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις μετά και το Eurogroup της Δευτέρας. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου εξέφρασε δυσφορία για την έλλειψη πρόσβασης σε υπουργούς και στοιχεία, τονίζοντας πως χωρίς τα κλιμάκια του ΔΝΤ να μπορούν να μιλούν με υπουργούς, το Ταμείο δεν μπορεί να καταλήξει σε αξιολόγηση και εκτίμηση όσον αφορά στη ρευστότητα.

Τα αγκάθια στη διαπραγμάτευση σύμφωνα με τον Τόμσεν

  • Ασφαλιστικό,
  • Εργασιακά
  • Αλλαγές στη δημόσια διοίκηση
  • Σημειώνονται πισωγυρίσματα στην όποια πρόοδο είχε σημειώσει μέχρι στιγμής η Ελλάδα.

Σημεία σύγκλισης Ελλάδας-δανειστών σύμφωνα με τον Τόμσεν

  • ΦΠΑ,
  • Φορολογική διοίκηση,
  • Πτωχευτικό δίκαιο
  • «Κόκκινα δάνεια», απουσία συγκεκριμένων αριθμητικών στόχων.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Ελλάδα σύγκλιση Πόλ Τόμσεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ