Βίαιες εκτελέσεις ή εξορία - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «εξαφάνισε» πέντε αξιωματούχους του [εικόνες]

Εκτελέστηκαν βίαια, εξορίστηκαν ή εξαφανίστηκαν; Αγνοούνται οι πέντε από τους επτά υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βορείου Κορέας που εθεάθησαν τελευταία φορά δημοσίως στην κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Η τελευταία τους δημόσια εμφάνιση ήταν 2011 πριν από τέσσερα χρόνια όταν συνόδευσαν τον πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας στην τελευταία του κατοικία.

Σύμφωνα με την Daily Mail είναι πιθανό οι πέντε από τους επτά αξιωματούχους να εκτελέστηκαν ή να εξορίστηκαν.

Από τους Γιανγκ Σονγκ-θαεκ, Κιμ Κι Ναμ, Τσοε Ταε-μποκ, Ρι Γιονγκ-Χο, Κιμ Γιονγκ-τσουν, Κιμ Γιονγκ-γκακ και Ου Ντονγκ-τσουκ, οι οποίοι ανήκουν στην στρατιωτική ελίτ της χώρας, μόνο ο Κιμ Κι Ναμ που είναι επικεφαλής για την προπαγάνδα του καθεστώτος και ο Τσοε Ταε-μποκ, ο οποίος προεδρεύει στο κοινοβούλιο παραμένουν στο πλευρό του 32χρονου δικτάτορα, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Μάικλ Μάντεν, ιδρυτής του μπλογκ North Korea Leadership Watch μιλώντας στην Daily Mail εξήγησε πως οι επτά αξιωματούχοι που εμφανίστηκαν δίπλα στον Κιμ Γιονγκ Ουν την ημέρα της κηδείας του πατέρα του το 2011 ήθελαν να στείλουν μήνυμα ότι εκτιμούν τον νέο ηγέτη όσο και τον πατέρα του.

«Η ομάδα βρισκόταν εκεί για να δείξει ότι η ελίτ σέβεται την μετάβαση της εξουσίας», πρόσθεσε, αλλά επισήμανε πως πλέον ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν τους έχει ανάγκη καθώς «έχει αρκετή δύναμη».

Το σενάριο της «εξαφάνισης» των πέντε αξιωματούχων δεν μοιάζει απίστευτο τη στιγμή που εξαπλώνονται φήμες ότι ο 32χρονος δικτάτορας να σκότωσε τον 66χρονο υπουργό Αμύνης της Πιονγιάνγκ απλώς αποκοιμήθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία ήταν παρών ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της νοτιοκορεατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NIS) σε βουλευτές της Νότιας Κορέας, την εκτέλεση του 66χρονου παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Οι νοτιοκορεάτες βουλευτές είπαν πως ο Χιον εκτελέστηκε στα τέλη Απριλίου σε πεδίο βολής στην Περιοχή Στρατιωτικής Εκπαίδευσης Κανγκούν, 22 χλμ. βόρεια της Πιονγκγιάνγκ.

Δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε την εκτέλεση 15 ακόμα υψηλόβαθμων αξιωματούχων φέτος επειδή αμφισβήτησαν την εξουσία του, ενώ 70 υπολογίζονται στο σύνολό τους ότι έχουν εκτελεστεί αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιμ Γιονγκ Ουν εξορία αξιωματούχοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ