Η ταινία που θα μας εκπροσωπήσει στα φετινά Όσκαρ [βίντεο] - iefimerida.gr

Η ταινία που θα μας εκπροσωπήσει στα φετινά Όσκαρ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη με τίτλο «Αttenberg», θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα φετινά βραβεία Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής που αποτελείται από τους Μισέλ Δημόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου) ως Πρόεδρο, Δημήτριο Εϊπίδη (Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , ως Αντιπρόεδρο, Χριστίνα Αδάμου, (Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου), Χρήστο Μήτση, (Κριτικό Κινηματογράφου), Τάσο Μπουλμέτη (Σκηνοθέτη και πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν, η Αριάν Λαμπέντ, ο Βαγγέλης Μουρίκης, η Ευαγγελία Ράντου και ο Γιώργος Λάνθιμος, έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο και έχει αποσπάσει βραβεία, μεταξύ αυτών το κύπελλο Βόλπι του Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο ανταγωνισμός πάντως θα είναι μεγάλος, καθώς απέναντι στο «Αttenberg», βρίσκονται ταινίες όπως το «Πίνα Μπάους» του Βιμ Βέντερς και το «Αλογο του Τορίνο» του Μπέλα Ταρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ