Το ΣτΕ νομιμοποιεί τα αυθαίρετα - iefimerida.gr

Το ΣτΕ νομιμοποιεί τα αυθαίρετα

(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνταγματικός κρίθηκε ο πρόσφατος νόμος 4178/2013 για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, με την Ολομέλεια του ΣτΕ να χαρακτηρίζει μη νόμιμη μόνο μία διάταξη του νόμου.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη ο νόμος 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, ωστόσο έκρινε αντισυνταγματική την ευνοϊκή διάταξη του άρθρου 23 που προβλέπει ότι μπορούν να τακτοποιηθούν -νομιμοποιηθούν, τα ακίνητα που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Όμως, από την ημέρα της διάσκεψης μέχρι και σήμερα που δημοσιεύθηκε η απόφαση, η επίμαχη διάταξη αντικαταστάθηκε με νέα, η οποία προβλέπει ότι παραμένουν κατεδαφιστέα τα ακίνητα που κρίθηκαν αυθαίρετα με δικαστική απόφαση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ