Φαρμακοποιοί: Πλήγμα για την περίθαλψη η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα - iefimerida.gr

Φαρμακοποιοί: Πλήγμα για την περίθαλψη η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήγμα στην «παραπαίουσα» φαρμακευτική περίθαλψη, με ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς, σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία, εκτιμά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ότι θα σημάνει «η φημολογούμενη» αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα.

Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι οι τιμές των φαρμάκων θα αναθεωρηθούν προς τα επάνω, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη που παραμένει καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδα πολύ κάτω του κοινωνικώς αποδεκτού ορίου, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό, όπως εξηγεί, διότι η οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, είναι ισόποση μείωση του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος επισημαίνει, σε γραπτή δήλωσή του, ότι η λογική της οριζόντιας αντιμετώπισης των δαπανών υγείας αποδείχθηκε λανθασμένη και καταστροφική. «Τα φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς της λιανικής. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο ΦΠΑ είναι από 0% πχ στη Μάλτα, ή στη Σουηδία μέχρι 3% στο Λουξεμβούργο. Στην δε γειτονική Ισπανία είναι 4%. Η υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών και όχι φόρων», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Λουράντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ