Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και οι εταιρικοί στόλοι εκτίναξαν τις πωλήσεις ΙΧ - iefimerida.gr

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και οι εταιρικοί στόλοι εκτίναξαν τις πωλήσεις ΙΧ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάγκη να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και η αναδιοργάνωση των εταιρικών στόλων είναι οι δυο σημαντικότερες αίτιες που δημιούργησαν την μεγάλη αύξηση στις πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων, τον Απρίλιο.

Τον τέταρτο μήνα της χρονιάς, η αγορά των αυτοκινήτων έδειξε έντονη δυναμική και διέψευσε όσους προέβλεπαν αρνητική επίδοση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 43,3 % σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Τον Απρίλιο 2015 πουλήθηκαν 7.801 αυτοκίνητα ενώ πέρσι είχαν ταξινομηθεί 5.444 αυτοκίνητα. Οι αναλύσεις των επίσημων στοιχείων δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων που πήραν πινακίδες κυκλοφορίας, κατευθυνθήκαν σε δυο πήγες αξιοποίησης των τετράτροχων. Η μια είναι οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και η δεύτερη, οι εταιρικές πωλήσεις οι οποίες αφορούν την ενίσχυση είτε την ανανέωση εταιρικών στολών.

Οι αυξημένες κρατήσεις στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα κ.α.) όσο και στα νησιά (Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος κ.α.) είχαν σαν αποτέλεσμα την αγορά μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων. Στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2015, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 13,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Σημειώνεται επίσης ότι ακόμη και με την πρόοδο των εταιρικών πωλήσεων του περασμένου μηνός, η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο τετράμηνο βρίσκεται -74,8% χαμηλότερα από το μέσο όρο δεκαετίας. Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται σημαντική αύξηση από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εκτελέσεων διαγωνισμών. Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους ήταν αυξημένες κατά +7,6% ως προς το αντίστοιχο διάστημα το 2014.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) στο τέλος του πρώτου τετραμήνου την πρώτη θέση στη λίστα των πωλήσεων βρίσκεται η Toyota με 2.966 πωλήσεις και ποσοστό αγοράς 11,8%, ακολουθεί η VW 2.623 πωλήσεις (10,5%), στην τρίτη θέση η Nissan 2.242, (8,9%), τέταρτη η Opel 2.081 (8,32%), πέμπτη η Peugeot 1.627 (6,5%) ενώ την πρώτη εξάδα κλείνει η Citroen 1.444 (5,8%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ