Τα αληθινά δάκρυα μιας σπουδαίας σοπράνο: Τι πραγματικά συμβαίνει στη σκηνή της Λυρικής με την Τραβιάτα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα αληθινά δάκρυα μιας σπουδαίας σοπράνο: Τι πραγματικά συμβαίνει στη σκηνή της Λυρικής με την Τραβιάτα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι έχουν δει τις πρόβες και την προγενική δοκιμή για την «Τραβιάτα» του Βέρντι που παρουσιάζει από τις 15 Μαϊου η Εθνική Λυρική Σκηνή, κατακλύζουν τα social media με σχόλια που εκθειάζουν την παράσταση, αλλά κυρίως την λαμπερή, ταλαντούχα διεθνή μας σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου.

Τα αληθινά δάκρυα μιας σπουδαίας σοπράνο: Τι πραγματικά συμβαίνει στη σκηνή της Λυρικής με την Τραβιάτα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η σπουδαία λυρική τραγουδίστρια που τραγουδά στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, καταδύεται στον πόνο, στον τραγικό έρωτα, στην έλευση του θανάτου της ηρωίδας, με όλη την ρώμη του ταλέντου της αλλά και την αλήθεια του συναίσθηματός της. Ετσι, λίγο πριν το τραγικό φινάλε κλαίει με αληθινά δάκρυα.

Το ακούσαμε από όσους τυχερούς βρέθηκαν στις πρόβες και αναζητήσαμε αν υπάρχει φωτογραφικό υλικό. Και όντως, ακόμα και οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από μακριά επιβεβαιώνουν τα δάκρυα στα μάτια της, την ένταση του συναισθήματος και την σπουδαία ερμηνευτική της δύναμη. Είναι η στιγμή που η Βιολέττα λέει:«Σταμάτησαν οι σπασμοί του πόνου, μέσα μου ξαναγεννιέται μια περίεργη δύναμη. Α, στη ζωή ξαναγυρνώ! Ω χαρά».

Τα αληθινά δάκρυα μιας σπουδαίας σοπράνο: Τι πραγματικά συμβαίνει στη σκηνή της Λυρικής με την Τραβιάτα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Συμβαίνει στο τέλος της τρίτης πράξης. Η φθισική Βιολέττα έχει λίγες ώρες ζωής. Διαβάζει ξανά ένα γράμμα του πατέρα Ζερμόν που την ενημερώνει ότι ο γιος του κατέφυγε στο εξωτερικό, αφού τραυμάτισε το βαρόνο κατά τη μονομαχία, αλλά θα επιστρέψει πολύ σύντομα στο πλευρό της, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη, καθώς γνωρίζει πλέον για την αυτοθυσία της. Απ’ έξω ακούγονται οι χαρούμενες φωνές των καρναβαλιστών.

Ο Αλφρέντο εμφανίζεται εγκαίρως, και οι δύο νέοι ξανασμίγουν πανευτυχείς. Ονειρεύονται να φύγουν μαζί από το Παρίσι. Μόλις όμως η Βιολέττα σηκώνεται για να ντυθεί, καταρρέει. Ο γιατρός σπεύδει κοντά της, αλλά είναι πια πολύ αργά. Καταφτάνει επίσης ο Ζερμόν, εκλιπαρώντας τη για συγχώρεση. Η Βιολέττα δίνει στον Αλφρέντο ένα μενταγιόν με το αναμνηστικό της πορτρέτο, με την ευχή να παντρευτεί μια σύντροφο αντάξιά του. Ύστερα ξεψυχά στην αγκαλιά του αγαπημένου της.

Τα αληθινά δάκρυα μιας σπουδαίας σοπράνο: Τι πραγματικά συμβαίνει στη σκηνή της Λυρικής με την Τραβιάτα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τραβιάτα Όπερα σε τρεις πράξεις του Τζουζέππε Βέρντι

Θέατρο Ολύμπια

15, 16, 17, 20, 22, 23 Μαΐου 2015

Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί Νίκος Σ. Πετρόπουλος

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο οι Μυρτώ Παπαθανασίου & Φραντσέσκα Ντόττο

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της ΕΛΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ