Οι χορηγοί σώζουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» -Η ΥΠΑ δεν έχει λεφτά ούτε για χαρτί τουαλέτας! - iefimerida.gr

Οι χορηγοί σώζουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» -Η ΥΠΑ δεν έχει λεφτά ούτε για χαρτί τουαλέτας!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / MΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με… χορηγίες καταφέρνει να λειτουργεί το μεγαλύτερο κρατικό αεροδρόμιο της χώρας, το «Μακεδονία».

Τα άδεια ταμεία, η έλλειψη ρευστότητας, η ΝΠΝ για μεταφορά των διαθέσιμων στην ΤτΕ, έχουν φέρει σε δεινή θέση και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η διοίκηση της ΥΠΑ αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και για τις βασικές ανάγκες των αεροδρομίων, αφήνοντας στην τύχη του το το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Σημειωτέον ότι είναι το ίδιο αεροδρόμιο που πέρυσι σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση και πιο συγκεκριμένα κατά 22% στη διακίνηση των επιβατών. Ωστόσο, αυτό το αεροδρόμιο από όπου πέρυσι διακινήθηκαν σχεδόν 5 εκατομμύρια επιβάτες και φέτος εκτιμάται ότι θα διακινηθούν πολλοί περισσότεροι, στερείται τα βασικά.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι ιθύνοντες έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα προκειμένου να στηρίξουν το αεροδρόμιο και να μην το αφήσουν να ρημάξει και να παρακμάσει. Είναι χαρακτηριστικό πως ξεκίνησαν έναν γύρο επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης, που ακόμη έχουν χρήματα στο ταμείο τους.

Τους παρουσίασαν την κατάσταση, τους εξέθεσαν τα προβλήματα και ουσιαστικά ζήτησαν την οικονομική συνδρομή τους. Ευτυχώς, πολλοί φορείς αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα του θέματος και έβαλαν το χέρι στην τσέπη.

Ετσι, με τη μορφή… χορηγιών από τους φορείς το αεροδρόμιο εξακολουθεί να λειτουργεί, να εμφανίζει μία πολύ καλύτερη από απλά ανεκτή εικόνα και πλέον οι επιβάτες (κυρίως τουρίστες) βρίσκουν τους χώρους καθαρούς αλλά και… χαρτί υγείας στις τουαλέτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ