T-Bone, η καλύτερη μπριζόλα στον κόσμο

Το αλάτι είναι το μυστικό του.

Λέγεται έτσι γιατί είναι η ονομασία κοπής του κρέατος στην Αμερική. Πρέπει απαραίτητα να έχει ωριμάσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες, ώστε να γίνει μαλακό σαν λουκούμι, χωρίς να χάσει την ανυπέρβλητη γεύση του.
Μια μπριζόλα T-Bone έχει πάχος τουλάχιστον 4 εκατοστά και ζυγίζει 700-800 γραμμάρια.


Εκτέλεση

  • Βγάλτε τις μπριζόλες από το ψυγείο μισή ώρα πριν ψηθούν
  • Ετοιμάστε φωτιά -Κάρβουνα, γκριλ ή μπάρμπεκιου στους 500-600 βαθμούς
  • Βάλτε τις μπριζόλες σε ανοιχτό πιάτο και ρίξτε μια ιδέα ελαιόλαδο
  • Χαϊδέψτε τις μπριζόλες να πάει το ελαιόλαδο παντού
  • Ρίξτε πιπέρια πολύχρωμα
  • SOS: Μη βάλετε αλάτι τώρα, χάνει όλα τα υγρά!
  • Με ένα χαρτί κουζίνας λαδώστε την επιφάνεια του μπάρμπεκιου
  • Βάλτε τις T-Bone, με ανοιχτό καπάκι και αφήστε για 1,5 λεπτό να ψηθούν
  • Γυρίστε τα σε άλλη κατεύθυνση, από την ίδια πλευρά, για να κάνουν τετράγωνα από το ψήσιμο
  • Αφήστε 1,5 λεπτό
  • Γυρίστε από την άλλη πλευρά
  • Ψήστε ακόμη 2 λεπτά, είναι έτοιμα!
  • Οταν σερβίρετε βάλτε αλάτι, όσο θέλετε

Εδώ οι Γερμανοί εξηγούν πόσα λεπτά θα τις ψήσετε για να γίνουν όπως τις θέλετε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή T-Bone μπριζόλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ