Πώς μια καναδική εταιρεία χαρτονομισμάτων είδε τη μετοχή της να «πετάει» λόγω... δραχμής

Την εταιρεία Fortress Paper ελάχιστοι την γνωρίζουν. Και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για μια άσημη καναδική εταιρεία που παράγει τραπεζογραμμάτια και χρεόγραφα. Κι όμως, οι φήμες για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή έχει εκτινάξει τις μετοχές της.

Όπως αναφέρει το οικονομικό σάιτ Zero Hedge, μέσα σε πέντε ημέρες αυτή η εταιρεία (και η θυγατρική της Landqart, κορυφαία εταιρεία παραγωγής τραπεζογραμματίων και χρεογράφων) είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται κατά 74%, αγγίζοντας το υψηλό 15μήνου. Πώς ακριβώς συνδέεται με την Ελλάδα; Η καλύτερη απάντηση μπορεί να τη δώσει το... 2012.

Πριν από τρία χρόνια, τότε που είχαν ενταθεί οι φήμες για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η μετοχή της εταιρείας είχε και πάλι εκτιναχθεί, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης που βρισκόταν στο απόγειό της, είχε δεχθεί μεγάλες παραγγελίες για χαρτονομίσματα. Τότε, το γεγονός αυτό είναι ταυτιστεί με τις ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από την Ευρωζώνη και θα την ακολουθούσαν η Ισπανία και η Ιταλία.

Τώρα, φαίνεται να υπάρχει καπνός δίχως φωτιά, παρά το γεγονός ότι η φημολογία για Grexit ξαναβρίσκεται σε ημερήσια διάταξη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρώ Δραχμή grexit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ