Σαββίδης: Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, θα είναι μεγάλη ομάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαββίδης: Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, θα είναι μεγάλη ομάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα πλατύ χαμόγελο, παρότι (όπως χαριτολογώντας δήλωσε) μόλις είχε πληρώσει ένα τσάι αξίας 10.886.000 ευρώ παρουσιάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης μετά την εξόφληση των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» προανήγγειλε τη δημιουργία ενός μεγάλου ΠΑΟΚ.

«Μόλις δώσαμε στην εφορία τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταβολή των χρημάτων. Πληρώσαμε 10.886.000 ευρώ και με αυτό τελειώσαμε το θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πίστευαν, αλλά και τους δύσπιστους. Ο ΠΑΟΚ είναι σωστός απέναντι στην πολιτεία και τους δανειστές του. Τελειώσαμε αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον σύλλογο από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα-βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι ευτυχισμένος που θα μπορώ ενεργητικά να αρχίσω να υλοποιώ τις σκέψεις μου. Αυτό για μένα ήταν θέμα αρχής. Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που συνοδευόταν από τη Μαρία Γκοντσάρεβα.

Σαββίδης: Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, θα είναι μεγάλη ομάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Όσο για τους στόχους του στο εξής, είπε: «Πρώτος στόχος είναι να κινηθούμε με καλές σκέψεις. Τον τελευταίο καιρό άκουγα πολλά δυσάρεστα πράγματα. Αυτό ενίσχυε την υπομονή μου, αλλά ήθελα ο κόσμος να βεβαιωθεί πως είμαι άνθρωπος του λόγου που έχω δώσει. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενισχύσουμε την ομάδα των μάνατζερ. Σήμερα ο γιος μου κι ένας από τους ανθρώπους της ΠΑΕ είναι στην Ισπανία κι ελπίζω εκεί να διεξαχθούν με επιτυχία κάποιες διαπραγματεύσεις για κάποια θέματα του προσωπικού. Το επόμενο διάστημα θα διευκρινιστεί ποιος είναι ο σκοπός του».

Για τα όσα έχει δηλώσει περί δημιουργίας ενός μεγάλου ΠΑΟΚ, είπε: «Είναι απόλυτο και σίγουρο πως ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη ομάδα. Εγώ δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ σαν ΠΑΕ. Εγώ αντιμετωπίζω τον ΠΑΟΚ σαν σύνολό του, σαν ΠΑΟΚ. Στηρίζουμε όλο αυτό το διάστημα όλα τα τμήματα, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, το γυναικείο ποδόσφαιρο… Όλα όσα αφορούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε. Στρατηγικός στόχος του ΠΑΟΚ είναι να μπει στην 20άδα των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Πώς θα το κάνουμε ακόμη δεν μπορώ να το πω, αλλά είμαι άνθρωπος που πάει για το μέγιστο και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη».

Σαββίδης: Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, θα είναι μεγάλη ομάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε ερώτηση για την ανακατασκευή του γηπέδου και αν θα προχωρήσει σε αυτή, απάντησε: «Ναι, βεβαίως. Τώρα έχουν λυθεί τα χέρια μας και οι ιδέες μας. Θα ασχοληθούμε με την πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας. Βεβαίως μεγάλη ομάδα ποδοσφαίρου δεν μπορεί να γίνει χωρίς υποδομές. Η Νέα Μεσημβρία δεν είναι βάση για μεγάλη ομάδα, γι’ αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε τα πρότζεκτ και να αναπτυσσόμαστε. Αυτές οι επενδύσεις δεν σταματούν, συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα τα δείτε όλα αυτά».

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε κι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση. «Δεν θα ήθελα να δώσω πολύ μεγάλη πολιτική διάσταση σε αυτό το θέμα. Είναι μια περίεργη αίσθηση. Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ. Πρέπει να μας πουν εμάς ευχαριστώ. Εμείς μπορούσαμε να μην πληρώσουμε, αλλά πληρώσαμε. Εγώ θέλω να καλέσω όλους όσοι χρωστούν σε αυτό το κράτος. Οι δικές σας οφειλές είναι οι πιο σημαντικές για την Ελλάδα. Αυτή η κίνηση του ΠΑΟΚ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα τον προσωπικό πλουτισμό. Θέλω να πω ευχαριστώ στους φίλους του ΠΑΟΚ στην ελληνική Βουλή ή που δεν είναι σε αυτή. Αυτοί κι εμείς κάθε μέρα ασχολούμασταν με αυτά τα προβλήματα. Θέλω να πω ευχαριστώ στην ομάδα του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Μου υποσχέθηκαν και το έκαναν. Αυτή είναι ενδεχομένως η κύρια διαφορά αυτών από τους προηγούμενους».

Τέλος, για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε: «Τι μπορώ να σχολιάσω. Ουδέν σχόλιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαββίδης ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρεή εφορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ