Προχωρά η πώληση του ΟΛΠ -Συνεδριάζει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Προχωρά η πώληση του ΟΛΠ -Συνεδριάζει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεπαγώνει, όπως όλα δείχνουν, το θέμα της πώλησης του ΟΛΠ.

Συγκεκριμένα, σήμερα και μόλις λίγες ώρες μετά τη χθεσινή απεργία των λιμενεργατών, αναμένεται να συνεδριάσει το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού του 51% του ΟΛΠ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται σήμερα να αποφασίσει τις αλλαγές στους όρους της προκήρυξης που αφορούν:

  • στη διάθεση του 51% του ΟΛΠ έναντι του 67,7% του αρχικού διαγωνισμού, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχει ρήτρα ότι η διάθεση του υπόλοιπου 16,7% θα γίνει σταδιακά και θα συνδεθεί με την πρόοδο στις επενδύσεις που θα δεσμευθεί να υλοποιήσει ο προτιμητέος επενδυτής και
  • στην αύξηση πιθανόν του ετησίου μισθώματος που θα καταβάλλει ο πλειοδότης επενδυτής στο Δημόσιο. Σήμερα το ετήσιο μίσθωμα που δίνει ο ΟΛΠ στο Δημόσιο ως παραχωρησιούχος είναι 2%. Πιθανότατα αυτό να αυξηθεί.

Το ΤΑΙΠΕΔ, αφού αποφασίσει τις αλλαγές αυτές, αμέσως μετά να τις αποστείλει στους επενδυτές που έχουν προκριθεί στη β’ φάση του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ