Ινδία: Γυναίκα κάθισε για πρώτη φορά πίσω από τιμόνι λεωφορείου – Στόχος η καταπολέμηση των βιασμών - iefimerida.gr

Ινδία: Γυναίκα κάθισε για πρώτη φορά πίσω από τιμόνι λεωφορείου – Στόχος η καταπολέμηση των βιασμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα αλλεπάληλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στα μέσα μεταφοράς του Νέου Δελχί, η τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης αποφάσισε να προσλάβει για πρώτη φορά γυναίκα οδηγό.

Μόλις λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από την αποκρουστική ενέργεια του οδηγού λεωφορείου στην επαρχιακή πόλη της Ινδίας, όταν μαζί με δύο επιβάτες επιχείρησε να βιάσει μια γυναίκα με την 14χρονη κόρη της. Ο θάνατος του νεαρού κοριτσιού φαίνεται πως θορύβησε τους ανθρώπους στο Νέο Δελχί και έτσι λήφθηκε ένα μέτρο, περισσότερο για συμβολικούς λόγους παρά για την ουσιαστική αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος.

Για πρώτη φορά θα κάτσει πίσω από το τιμόνι του δημόσιου μέσου μεταφοράς γυναίκα οδηγός. Ο λόγος για την Σαρίθα Ντανκανταραθ, που πλέον εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο 543 από την περιοχή Σαροζινί Ναγκάρ στην Ανάντ, προκαλώντας εντυπώσεις στους επιβάτες.

«Συχνά οι επιβάτες παραξενεύονται που με βλέπουν να οδηγώ. Με μία γυναίκα οδηγό νιώθουν πιο σίγουροι. Αρκετές φορές, πριν κατέβουν μου δίνουν συγχαρητήρια και μου λένε ότι οδηγώ καλά» λέει η 30χρονη οδηγός.

Η πρόσληψη της αποτελεί μέρος μιας γενικότερης καμπάνιας κατά της βίας των γυναικών που έχει ξεκινήσει στο Νέο Δελχί. Η πόλη της Ινδίας είναι μια από τις πιο επικίνδυνες παγκοσμίως στο συγκεκριμένο θέμα. Οι αρχές της χώρας φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια καταπολέμησης της γυναικείας κακοποίησης, ωστόσο χρειάζεται τεράστια προσπάθεια ώστε να εξαφανιστούν περιστατικά όπως αυτό της τελευταίας ομάδας.

Η κίνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νέου Δελχί θα μπορούσε να θεωρηθεί περισσότερο ως συμβολική, αφού στην πράξη η ύπαρξη μιας γυναίκας οδηγού δεν φαίνεται πως μπορεί να σταματήσει τις αποτρόπαιες ενέργειες που αποτελούν συχνό φαινόμενο τόσο στους δρόμους όσο και στα μέσα μεταφοράς.

Ωστόσο, μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η ενέργεια, αφού η πρώτη γυναίκα οδηγός μπορεί να σταθεί ως σύμβολο ενάντια στην γυναικεία κακοποίηση. «Με τη δουλειά μου προσπαθώ καθημερινά να δώσω δύναμη στις άλλες γυναίκες, ώστε να τολμήσουν σε δουλειές που είναι παραδοσιακά ανδρικές. Βλέποντας μία γυναίκα στο τιμόνι ενός δημοσίου μέσου μεταφοράς, οι γυναίκες θα νιώθουν πιο σίγουρες» τονίζει η Σαρίθα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ