Θεοδωράκης: Απερισκεψία η μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Απερισκεψία η μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι δεν μπορεί πια να εξυπηρετήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο Focus Radio της Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ως «απερισκεψία» τη μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ελπίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Με το να μη δώσουμε μια δόση στο ΔΝΤ δεν τιμωρούμε την κ. Λαγκάρντ η οποία είχε γοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι ''εγώ δεν μπορώ πια να εξυπηρετήσω τις διεθνείς μου υποχρεώσεις'', δηλαδή το αρνητικό μήνυμα για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις που προσπαθούν να δανειστούν για όλο τον κόσμο που κινεί χρήμα από και προς την Ελλάδα θα είναι ένα κόκκινο σήμα ότι η Ελλάδα βγαίνει από το διεθνές παιχνίδι. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτή την μεγάλη απερισκεψία».

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό επανέλαβε την θέση του κόμματός για την θέσπιση ενός πλαφόν στις ανώτατες συντάξεις. Παράλληλα, κατηγορεί τις κυβερνήσεις που διαμηνύουν πως «υπερασπίζονται τις συντάξεις. Οταν κάποιος γυρνάει περιχαρής από το εξωτερικό και σου λέει ''υπερασπίστηκα τις συντάξεις'', πρέπει να τους πεις ότι υπάρχουν και κάποια εκατομμύρια που δεν είναι συνταξιούχοι. Θα μου πεις: οι συνταξιούχοι είναι οι πιο εύκολοι να εξαγοράσεις την ψήφο τους. Για εμάς, το σημαντικό είναι να υπερασπίζεσαι τις δουλειές».

Οσον αφορά τις αποκρατικοποίησεις τόνισε πως «πρέπει να γίνουν γενναίες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα, με δύο όρους: Πρώτον, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δεύτερον, τα χρήματα να μένουν στη χώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης, επιπλέον, επανέλαβε την «ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, καθώς η δραχμοποίησή της την οποία ετοιμάζει το παλιό σύστημα, όπως είπε, θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως δεν προχώρησαν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ