Οταν ο Γλέζος έσπασε το βραχιολάκι του μέσα στη γερμανική βουλή [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν ο Γλέζος έσπασε το βραχιολάκι του μέσα στη γερμανική βουλή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τον ναζισμό τον νικήσαμε στρατιωτικά, αλλά η ιδεολογία του εξακολουθεί να ξεπηδά σε διάφορα σημεία. Είναι ευθύνη μας να τον νικήσουμε».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μιλώντας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε εκδήλωση της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) στην Ομοσπονδιακή Βουλή, για την 70ή επέτειο της «απελευθέρωσης της Γερμανίας από τον φασισμό».

Μεταξύ άλλων, αυτό που προκάλεσε την έκρηξη ενθουσιασμού στο γερμανικό ακροατήριο κατά την ομιλία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ήταν όταν κλείνοντας τον λόγο του, αναφέρθηκε στον «εξονυχιστικό» έλεγχο που υπέστη στην είσοδο της Μπούντεσταγκ, για να τονίσει ότι ο ίδιος στην Ελλάδα κυκλοφορεί χωρίς αστυνομική προστασία.

Σε μια συμβολική κίνηση, ύψωσε το χέρι του, έδειξε το χάρτινο «βραχιολάκι» που του είχαν δώσει στην είσοδο, το έκοψε και δήλωσε: «Να σπάσετε τα δεσμά της βίας, της καταστολής και της εκμετάλλευσης!», για να δεχθεί το παρατεταμένο και ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Το βίντεο ανήρτησε στο YoutuBe ο χρήστης Αριστοτέλης Σταγειρίτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ