Αφιέρωμα στον Στρατή Τσίρκα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - iefimerida.gr

Αφιέρωμα στον Στρατή Τσίρκα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 5 Οκτωβρίου στην Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα γίνει μια βραδιά αφιέρωμα στον Στρατή Τσίρκα διερευνώντας την σημασία της μετεμφυλιακής λογοτεχνίας για τις μετά το Πολυτεχνείο γενιές.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21.00 και ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Παπαθεοδώρου (Επίκουρος Καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Μίλτος Πεχλιβάνος (Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Freie Universität του Βερολίνου), Μαρία Τοπάλη (Ποιήτρια και μεταφράστρια), ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής.
Λίγα λόγια για τον Στρατή Τσίρκα
Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη γέννηση του Στρατή Τσίρκα στο Κάιρο. Ο συγγραφέας των Ακυβέρνητων Πολιτειών και της Χαμένης Άνοιξης παραμένει, στη συνείδηση του κοινού και της κριτικής, ένα πολύ μεγάλο μέγεθος για το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα. Θα καταφέρει να διατηρήσει αυτή τη θέση και στο μέλλον; Ποια η σχέση των πολύ νεότερων γενεών με τη λογοτεχνία που γέννησαν το κομμουνιστικό κίνημα, η Αντίσταση, ο Εμφύλιος, η διάσπαση του ΚΚΕ; Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να συνδέσουν έναν συγγραφέα και διανοούμενο όπως ο Τσίρκας, που γαλουχήθηκε στους κόλπους της Αριστεράς αλλά και συγκρούστηκε με το ΚΚΕ, με τις μεταπολιτευτικές γενιές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρώ και του Ίντερνετ;
Περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ