Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup - iefimerida.gr

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται μέσα στο σαββατοκύριακο να επιδιώξει νέες τηλεφωνικές επαφές με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών και θεσμικούς παράγοντες της Ευρωζώνης, ελπίζοντας να αποτρέψει, με πολιτική διαπραγμάτευση, τα πολύ σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ενταθεί οι πιέσεις, με τους Θεσμούς να ζητούν επιπλέον μέτρα ύψους ενός δισεκατομμυρίου και να ανεβάζουν το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 στο 2% από το 1,2% που ήλπιζε η Αθήνα.

Επιμένουν ακόμα σε ενιαίο ΦΠΑ 18%, ενώ η κυβέρνηση συμφωνεί στο 16%, με εξαίρεση του ηλεκτρικού ρεύματος και των υπόλοιπων τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Οι πιέσεις συνεχίζονται και στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ