Το υποκειμενικό βλέμμα 6 γερμανών φωτογράφων - iefimerida.gr

Το υποκειμενικό βλέμμα 6 γερμανών φωτογράφων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκθεση σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Εξωτερικών Σχέσεων (IfA) στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011 «Reality Check» του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, θα κάνει εγκαίνια στις 30/9 στο Γκαίτε.
Η έκθεση, αφιερωμένη στη γερμανική φωτογραφία του υποκειμενικού βλέμματος, δανείζεται τον τίτλο της από ένα έργο του Max Ernst, όπου το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον ρέουν το ένα εντός του άλλου με τρόπο εντυπωσιακό, αλλά και ανησυχητικό συνάμα. Οι έξι φωτογράφοι (Zoltán Jókay, Andreas Rost, Maria Sewcz, Ulrich Wüst, Tomo Yamaguchi und Eva Bertram) παρουσιάζουν ο καθένας τη «δική» του πόλη, τόσο το κέντρο της όσο και την περιφέρεια της. Απεικονίζοντας το Ορατό οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ταυτόχρονα και όψεις του πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού Παρόντος της Γερμανίας.

Finissage της έκθεσης: Δευτέρα 31.10.2011, 19:00, με ομιλία του Matthias Fluegge (Βερολίνο). Ο Matthias Fluegge είναι επιμελητής εκθέσεων, ιστορικός τέχνης και η αρθρογραφία του επικεντρώνεται στην «Πόλη ως θέμα της φωτογραφίας».

Παρουσίαση: Δημοσθένης Αγραφιώτης, θεωρητικός φωτογραφίας

Η βραδιά θα κλείσει με ξενάγηση στην έκθεση από τον Matthias Fluegge.

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου εως Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ