Αγκαλίτσες και φιλάκια για την εντυπωσιακή Δανέζα πρωθυπουργό – Ο σύζυγός της εξελέγη βουλευτής στη Βρετανία [εικόνες] - iefimerida.gr

Αγκαλίτσες και φιλάκια για την εντυπωσιακή Δανέζα πρωθυπουργό – Ο σύζυγός της εξελέγη βουλευτής στη Βρετανία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωθυπουργός της Δανίας Ελ Θόρνινγκ Σμιντ, που κλέβει τις εντυπώσεις σε κάθε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα και στις βρετανικές εκλογές. Στο πλάι του συζύγου της που εξελέγη βουλευτής με τους εργατικούς στην Ουαλία.

Ο σύζυγός της είναι ο Στέφεν Κίνοκ, γιος του πρώην ηγέτη των Εργατικών Νιλ Κίνοκ (ηγήθηκε του κόμματος από το 1983 έως το 1992) και είναι ευρέως γνωστός στη Βρετανία και ως «Κόκκινος πρίγκιπας». Φαβορί για την έδρα, την κέρδισε τελικά συγκεντρώνοντας ποσοστό 49%.

Φυσικά, από τη σημαντική αυτή στιγμή της πολιτικής του καριέρας δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό του η σύζυγός του, πρωθυπουργός της Δανίας.

Λαμπερή και απαστράπτουσα, ντυμένη στα πράσινα, βαμμένη και χτενισμένη στην τρίχα, δεν έμεινε λεπτό μόνη, καθώς την ακολουθούσαν σε κάθε της βήμα Βρετανοί αλλά και Δανοί δημοσιογράφοι και φυσικά πολίτες που είχαν την ευκαιρία να την δουν από κοντά και να της μιλήσουν.

Αγκαλίτσες και φιλάκια για την εντυπωσιακή Δανέζα πρωθυπουργό – Ο σύζυγός της εξελέγη βουλευτής στη Βρετανία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μάλιστα, κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι την «συνέλαβαν» να εκδηλώνει το πάθος της για τη Νότια Ουαλία στους ντόπιους, λέγοντάς τους «μου αρέσει εδώ, νομίζω ότι είναι ένα φανταστικό μέρος».

Λίγο νωρίτερα ο σύζυγός της είχε μιλήσει για το ισχυρό του πάθος για την ίδια περιοχή, αν και τα τελευταία 19 χρόνια ζει στο εξωτερικό, από τη στιγμή δηλαδή που παντρεύτηκε την Σμιντ, το 1996.

Αγκαλίτσες και φιλάκια για την εντυπωσιακή Δανέζα πρωθυπουργό – Ο σύζυγός της εξελέγη βουλευτής στη Βρετανία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα ο Κίνοκ παραδέχθηκε ότι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο εξωτερικό και αποκάλυψε, παράλληλα, πως μιλάει πέντε γλώσσες αλλά όχι ουαλικά! Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι θα μάθει σύντομα.

Μετά τις σπουδές του στο Cambidge σπούδαζε στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ και ακολούθως εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες, όπου και γνώρισε την λαμπερή σύζυγό του.

Αγκαλίτσες και φιλάκια για την εντυπωσιακή Δανέζα πρωθυπουργό – Ο σύζυγός της εξελέγη βουλευτής στη Βρετανία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μιλώντας στους Sunday Times για την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Βρετανία και να ζήσει στο εξωτερικό είχε πει: «Ενα από τα πράγματα που ήξερε ότι θέλω να κάνω ήταν να φύγω. Ηθελα να ξεφύγω από τη σκιά του πατέρα μου και ένας τρόπος για να το κάνω ήταν να ζήσω και να δουλέψω σε άλλες χώρες».

Μετά το γάμο του με τη Σμιντ έζησαν για κάποια χρόνια στις Βρυξέλλες και επέστρεψαν στη Δανία λίγο αργότερα λόγω των πολιτικών φιλοδοξιών της. Ωστόσο, δεν καταστάλαξε εκεί, αφού εργάστηκε σε διάφορες πόλεις του κόσμου πριν καταλήξει στο Λονδίνο.

Αγκαλίτσες και φιλάκια για την εντυπωσιακή Δανέζα πρωθυπουργό – Ο σύζυγός της εξελέγη βουλευτής στη Βρετανία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ