Οι απατεώνες του διαδικτύου: Υποδύονται τις γυναίκες, τάζουν σεξ, αλλά τελικά βιντεοσκοπούν και εκβιάζουν τα θύματά τους - iefimerida.gr

Οι απατεώνες του διαδικτύου: Υποδύονται τις γυναίκες, τάζουν σεξ, αλλά τελικά βιντεοσκοπούν και εκβιάζουν τα θύματά τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επειδή χρήστες του διαδικτύου, που υποδύονται... γοητευτικές γυναίκες, προσεγγίζουν, κυρίως, άνδρες, τους οποίους προτρέπουν σε διαδικτυακό σεξ, με στόχο να τους βιντεοσκοπήσουν και να τους εκβιάσουν.

Η προσέγγιση των θυμάτων γίνεται κυρίως μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και εικονικών «δωματίων επικοινωνίας». Οι δράστες, για να επιτύχουν ευκολότερα το στόχο τους, δημιουργούν προφίλ στα οποία εμφανίζονται ως εντυπωσιακές γυναίκες, τοποθετώντας, μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες… Στη συνέχεια, προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν βιντεοσκοπήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες και να μην αποστείλουν το υλικό σε φίλους των θυμάτων σε κοινωνικά δίκτυα, ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες, χρηματικά ποσά, μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών, σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Με αφορμή ανάλογο περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συστήνει στους πολίτες:

- Να μην συνομιλούν με αγνώστους στο διαδίκτυο.

- Να μην συναινούν στο άνοιγμα κάμερας και βίντεο για συνομιλίες με αγνώστους.

- Να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στα αιτήματα φιλίας που δέχονται μέσω διαδικτύου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ