Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν να μειωθούν όλες οι συντάξεις - iefimerida.gr

Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν να μειωθούν όλες οι συντάξεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μείωση όλων των συντάξεων, και των επικουρικών και των κύριων, φέρονται να επιμένουν οι δανειστές, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά.

«Εχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό», δήλωσε κ. Ρωμανιάς, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι δανειστές «έχουν επιμονή στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» και ζητούν να μην αλλάξουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 που τροποποιούν τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων και επέρχεται, όπως είπε, μια μείωση.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση αλλάξει τους δύο νόμους, όπως έχει υποσχεθεί, τότε για το 2015 θα επέλθει μια επιβάρυνση μόλις 2 εκατ. Ευρώ. Και είπε πως η απάντηση των δανειστών στο επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης ότι το κόστος είναι μόλις 2 εκατ. ευρώ, είναι ότι το δεν είναι δημοσιονομικό αλλά διαρθρωτικό θέμα.

Ωστόσο, επεσήμανε πως η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. «Σε μερικά σημεία τα οποία εμείς θεωρούμε βασικά δεν υποχωρούμε», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ