Σέλινγκ: Ελλάδα-πιστωτές δεν είναι κοντά σε συμφωνία - iefimerida.gr

Σέλινγκ: Ελλάδα-πιστωτές δεν είναι κοντά σε συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που κυβέρνηση και δανειστές δηλώνουν πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και η επίτευξη της συμφωνίας είναι κοντά, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ με δηλώσεις του «ταράζει» τα νερά.

Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως πιστωτές και Αθήνα δεν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Μάλιστα, εξέφρασε τον εκνευρισμό του για το ότι δεν διαφαίνεται επίτευξη συμφωνίας στον ορίζοντα, ώστε να δοθούν τα χρήματα διάσωσης προς την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ανέφερε πως ο ELA είναι αυτός που κρατά τη χώρα ζωντανή κάτι που θα αλλάξει αν δεν πληρώσει τους δανειστές.

«Είναι μια κατάσταση που έχω βιώσει και εγώ ο ίδιος. Δεν υπάρχει κάτ που να πλησιάζει σε μια λογική λύση στο πρόβλημα. Το Grexit δεν φαίνεται να είναι επιλογή», συμπλήρωσε και τόνισε: «Ενα τρίτο πρόγραμμα δεν μπορεί να ξεκινήσει γιατί το δεύτερο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ένα κούρεμα δεν βοηθάει, γιατί το βάρος από τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικό και η μακροπρόθεσμη φύση των συμβολαίων δεν θα χαλάρωνε την πίεση στον προϋπολογισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ