Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια, η εγγύηση της πολιτικής και κοινωνικής μας σταθερότητας - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια, η εγγύηση της πολιτικής και κοινωνικής μας σταθερότητας

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παρών» στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας δήλωσε μέσα από ομιλία του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας σε συνδυασμό με την εθνική ενότητα.


«Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια, η εγγύηση της πολιτικής και κοινωνικής μας σταθερότητας, της ευημερίας και της προοπτικής μας. Παρά τα όσα ακούγονται, εκεί πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι», ανέφερε, αρχικά και συνέχισε: «Γιατί οποιαδήποτε άλλη επιλογή, θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου και θα οδηγούσε τις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε μεγάλες περιπέτειες, στην οπισθοδρόμηση και στην επανάληψη δραματικών ιστορικών εμπειριών».

Παράλληλα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης κάλεσε τους πολιτικούς να αντιληφθούν πως σημασία έχει η εθνική ενότητα και όχι η κομματοκρατία.


«Η Ευρώπη δεν είναι απέναντί μας. Η πατρίδα μας μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη μονάχα μέσα στους κόλπους της. Ήταν ιστορική επιλογή να είναι η Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Θα ήταν ιστορικό λάθος εάν ακυρωνόταν, με δικιά μας ευθύνη, αυτή η εθνική επιλογή», προσέθεσε.

Οπως υποστήριξε, πλέον, βασικό ζήτημα είναι η « επιβίωση της Ελλάδας, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας, κοινωνικής γαλήνης».

«Αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δυστυχώς το διακύβευμα, δεν είναι μόνο το ύψος των επικουρικών συντάξεων ή οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Βεβαίως και είναι σημαντικά θέματα αυτά. Πάνω απ' όλα όμως, το διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της Ελλάδας, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας, κοινωνικής γαλήνης», τόνισε και εξήγησε πως «αυτό το περιβάλλον είναι που θα επηρεάσει καθοριστικά και τους μισθούς, και τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις. Απάντηση στην οξεία κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι μία και μόνο μία. Ενωμένοι, όπως είπα στην αρχή, πέρα και πάνω από το κομματικό συμφέρον, να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές τομές με το παρελθόν, σε τομές που θα οδηγήσουν τον τόπο στην ανάπτυξη, που θα αναδιοργανώσουν το κράτος, θα ενισχύσουν τους θεσμούς, θα δυναμώσουν το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Ο κ . Αβραμόπουλος επεσήμανε πως ο μόνο δρόμος για την λύση στο αδιέξοδο της χώρας είναι η ανάπτυξη.

«Η ανάπτυξη που θα πρέπει να πάψει να είναι πολιτικό σύνθημα αλλά μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να είναι η νέα πραγματικότητα που θα δημιουργήσει φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για να την πραγματοποιήσουμε. Η ανάπτυξη θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν γίνει. Η ανάπτυξη θα αποκαταστήσει τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και θα φέρει επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ρευστότητα. Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει εθνικό πλούτο», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ