O Ρομάν Πολάνσκι ζητά συγγνώμη από τη γυναίκα που βίασε με ένα ντοκιμαντέρ - iefimerida.gr

O Ρομάν Πολάνσκι ζητά συγγνώμη από τη γυναίκα που βίασε με ένα ντοκιμαντέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διάσημος σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την Σαμάνθα Γκρέιμερ, την γυναίκα που κατηγορείται ότι νάρκωσε και σοδόμισε πριν από 33 ολόκληρα χρόνια, όταν αυτή ήταν μόλις 13 ετών. Μάλιστα ο Πολάνσκι μίλησε για αυτό στο Film Festival της Ζυρίχης όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο του «ντοκιμαντέρ-συγγνώμη».

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο Roman Polanski: A Film Memoir και στην ουσία κινηματογραφεί ένα διάλογο ανάμεσα στον Πολάνσκι και στον φίλο του και παραγωγό Andrew Braunsberg και γυρίστηκε το διάστημα που ο Πολάνσκι βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Ελβετία, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για βιασμό ανηλίκου.
Πάντως οι κριτικοί εξηγούν ότι το νέο φιλμ δεν προσθέτει κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση, ενώ αρκετοί βρήκαν πιο κατατοπιστικό το φιλμ της Marina Zenovich που κυκλοφόρησε το 2008 και έφερε τον τίτλο Roman Polanski: Wanted and Desired και αφορούσε την ίδια πολύκροτη υπόθεση βιασμού.
Ωστόσο ο Πολάνσκι που παρευρίσκονταν στην παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Roman Polanski: A Film Memoir στο φεστιβάλ ταινιών της Ζυρίχης, ανέβηκε στο βήμα μετά την προβολή του έργου και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από το θύμα του λέγοντας : «Είναι ένα διπλό θύμα: Δικό μου και των media» και μάλιστα καταχειροκροτήθηκε, όταν παρέλαβε το βραβείο του για την προσφορά του στην 7η τέχνη.
Θυμίζουμε ότι ο Πολάνσκι είχε κατηγορηθεί πως είχε δώσει σαμπάνια και χάπια για να ναρκώσει την 13χρονη τότε Σαμάνθα και μετά την βίασε στο σπίτι του διάσημου ηθοποιού Jack Nicholson.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ