Στις φοιτητικές εκλογές ποντάρει ο Σαμαράς - iefimerida.gr

Στις φοιτητικές εκλογές ποντάρει ο Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τρεις άκρως αιχμηρές αφίσες ξεκίνησε την προεκλογική της καμπάνια η νεολαία της ΝΔ ενόψει των επικείμενων φοιτητικών εκλογών της 18ης Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και οι συνεργάτες του, σε συνεννόηση πάντα με τη Συγγρού, αποφάσισαν να κρατήσουν σκληρή, επιθετική στάση στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, στοχοποιώντας συγκεκριμένους υπουργούς.

Η αρχή έγινε με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι γαλάζιοι νεολαίοι, επικαλούμενοι τη φράση του τσάρου ότι «η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ήδη αρχίσει» σημειώνουν με νόημα ότι είναι καλύτερο να κλείνουν στόματα από το να κλείνουν επιχειρήσεις και εμφανίζουν τον υπουργό με μια μπλε ταινία να του κλείνει το στόμα.

Σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, του οποίου η φράση «μαζί τα φάγαμε» έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο πανελλήνιο. Και εδώ το μότο είναι «καλύτερα να κλείνουν στόματα» συνδυασμένο με τη φράση «από το να ψάχνουν συνενόχους».

Τελευταίος στόχος; Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ανήμερα των ανακοινώσεων περί αναστολής της λειτουργίας των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Αιγινήτειου και Αρεταίειου λόγω οικονομικών προβλημάτων, οι ΟΝΝΕΔίτες θυμούνται μια φράση του υπουργού στο δελτίου ειδήσεων στις 2 Απριλίου σύμφωνα με την οποία έλεγε πως «η χώρα χρειάζεται περισσότερη αποτελεσματικότητα. Στον εαυτό μου το λέω».

Από τα παραπάνω είναι φανερό πως η νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επενδύσει πολιτικά στην όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Εξάλλου, οι επερχόμενες φοιτητικές εκλογές αποτελούν «στοίχημα» για τον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του. Μετά την επικράτηση των υποψηφίων του κόμματος στις εκλογές για τους δικηγορικούς συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο μεσσήνιος πολιτικός θέλει να δείξει πως οι θέσεις του κόμματός του έχουν απήχηση και στο χώρο των πανεπιστήμιων.

Και είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής, η ΟΝΝΕΔ έχει καταφέρει να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις την ώρα που η ΝΔ δείχνει να ακολουθεί ασθμαίνοντας τις εξελίξεις. Η πρόταση παιδείας που κατατέθηκε και οι απόψεις που έχει εκφράσει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, όπως π.χ για το άσυλο, δείχνουν πως οι γαλάζιοι νεολαίοι έχουν την άνεση να προηγούνται σε πολλά θέματα του κόμματος διαμορφώνοντας την ατζέντα αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Κάπως έτσι, δικαιώνονται όσοι πίστευαν στον πρώην υπεύθυνο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη και εκτίθενται οι συνεργάτες του Σαμαρά που τον καλούσαν να πάρει σαφή θέση υπέρ του Κώστα Χατζή.

Βέβαια, κάποιοι κακεντρεχείς δε διστάζουν να επισημαίνουν πως ο Σαμαράς παίζει εν ου παικτοίς. Και αυτό γιατί η ΔΑΠ κυριαρχεί στο χώρο των πανεπιστημίων για παραπάνω από μια 15ετία. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο. Αυτό όμως αυξάνει το άγχος στις τάξεις των συνεργατών του αρχηγού της ΝΔ αφού σε περίπτωση μη επιτυχούς αποτελέσματος, ο απόηχος θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα. Είναι μια δοκιμασία στην οποία βρίσκεται απόλυτη εφαρμογή η ρήση σύμφωνα με την οποία «πρόκειται για έναν αγώνα που αν νικήσεις δεν κερδίζεις τίποτα, αν ηττηθείς χάνεις τα πάντα»…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ