Βρέθηκε πιθανότητα το βυθισμένο αλιευτικό στο οποίο έχασαν τη ζωή 800 μετανάστες - iefimerida.gr

Βρέθηκε πιθανότητα το βυθισμένο αλιευτικό στο οποίο έχασαν τη ζωή 800 μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό κατάφερε πιθανότατα να εντοπίσει, με χρήση σόναρ και ειδικών ρομπότ, το αλιευτικό σκάφος του πολύνεκρου ναυαγίου της 18ης Απριλίου που σημειώθηκε βόρεια των λιβυκών ακτών.

Το αλιευτικό βρίσκεται σε βάθος 375 μέτρων, σε απόσταση περίπου 85 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης.

Το σκάφος έχει μήκος 25 μέτρων και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι έχει τα χαρακτηριστικά του αλιευτικού που βυθίστηκε πριν τρεις εβδομάδες.

Στο ναυάγιο αυτό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων που μεταφέρθηκαν στην Κατάνη της Σικελίας, έχασαν την ζωή τους 800 μετανάστες. Η εισαγγελία της Κατάνης έχει ξεκινήσει έρευνα γι' αυτό το τραγικό συμβάν, ενώ οι δυο δουλέμποροι, οι οποίοι διασώθηκαν από την ιταλική Ακτοφυλακή, έχουν συλληφθεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 600 μετανάστες (ανάμεσα στους οποίους και 18 παιδιά) συνελήφθησαν χθες δυτικά της Τρίπολης της Λιβύης ενώ ήταν έτοιμοι να αποπλεύσουν με αλιευτικό με προορισμό την Κάτω Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ