Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση σε μία συμφωνία εντός του ευρώ

Τη στήριξη του Ποταμιού θα έχει η κυβέρνηση όσον αφορά συμφωνία για παραμονή στο ευρώ, όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Θα πρέπει να δούμε τι θα μας πουν,αλλά ξεκινάμε με μία θετική διάθεση. Έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε την κυβέρνηση και το έχουμε διαμηνύσει στον κ. Τσίπρα πως αν νιώθει μία ανασφάλεια για τις ψήφους των δικών του βουλευτών, να μην νιώθει καμία ανασφάλεια για τις ψήφους των βουλευτών του Ποταμιού. Είναι ευρωπαϊστές και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη», τόνισε, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Σχολιάζοντας την κοινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως «δεν νομίζω ότι μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα, αλλά για μία ενδιάμεση συμφωνία. Η μεγάλη συμφωνία η οποία θα έρθει κάποια στιγμή θα πρέπει να αφορά και τη ρύθμιση του χρέους».

Μεταξυ άλλων, ο κ. Θεοδώρακης τάχθηκε κατά ενός δημοψηφίσματος και κάλεσε στον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές αν δεν είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις.

«Εμείς είμαστε αντίθετοι στη λογική ενός δημοψηφίσματος. Είμαστε υπέρ μιας καθαρής απόφασης στο επίπεδο της κορυφής του πολιτικού συστήματος, στη Βουλή. Αν βέβαια η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν νομιμοποιείται να πάρει αυτή την απόφαση, ας πάει σε εκλογές, αλλά η λογική ότι θα είμαι κυβερνήτης,αλλά εσύ λαέ αποφάσισε, είναι η πολιτική των δειλών», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ