Σουλτς: Χτίσαμε γέφυρες, τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας - iefimerida.gr

Σουλτς: Χτίσαμε γέφυρες, τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χτίσαμε γέφυρες αλλά και η άλλη πλευρά πρέπει να τις περάσει», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καλώντας την ελληνική πλευρά να αποδεχθεί τις προτάσεις των Ευρωπαίων εταίρων.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βαίνουν καλώς, ο Μάρτιν Σουλτς μέσω της Βορειογερμανικής Ραδιοφωνίας (NDR), ζητά από την ελληνική πλευρά να δεχθεί τις προτάσεις, για να αποφευχθεί το Grexit.

«Καλά θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τις προτάσεις που της έχουν γίνει από την ευρωζώνη, τόνισε και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλοί που ξεχειλίζουν από καλή διάθεση απέναντι στους Έλληνες. Τόσο εδώ όσο και στις πατρίδες τους επικρίνονται ως "φίλοι της Ελλάδας", ότι δείχνουν κατανόηση για το ελληνικό πρόβλημα και τον Τσίπρα, για να πω μόνο μερικά από όσα λέγονται. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ κι εγώ προσπαθήσαμε εντατικά να χτίσουμε γέφυρες. Αλλά και η άλλη πλευρά θα πρέπει να θέλει να περάσει αυτές τις γέφυρες».

«Θα ήμουν ευτυχής εάν στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μιας αριστερής κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονταν και ένα φορολογικό σχέδιο, που να καλεί τους πραγματικά πλούσιους να συμβάλουν στη έξοδο από την κρίση όπως έχει ζητηθεί εδώ και καιρό από τους απλούς πολίτες», επεσήμανε

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε, παράλληλα, πως ο χρόνος τελειώνει, αν και φαίνεται πως η Ελλάδα δείχνει την διάθεση και κινητικότητα να βρεθεί λύση.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ