Σκουμπρί στο φούρνο με πατάτες

Υπέροχη μεσογειακή συνταγή.

Υλικά

  • 2-3 ψαράκια, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, είναι φθηνά και πολύ ωφέλιμα
  • 5 πατάτες για φούρνο
  • 1 χοντρό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες μικρές
  • Ελαιόλαδο, αλάτι χοντρό και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φετούλες λεπτές
  • Κόψτε τις ντομάτες σε φετούλες
  • Τοποθετήστε πατάτες+ντομάτες στον πάτο του ταψιού
  • Από πάνω ρίξτε τα κομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο φινόκιο
  • Μην το φοβάστε το φινόκιο, θα χαρίσει μια υπέροχη ευωδιά και γίνεται λουκούμι
  • Ελαιόλαδο, ελάχιστο νερό, αλάτι και πιπέρι
  • Βάζετε σε ζεστό φούρνο στους  160/170°C για 1 ώρα
  • Εγω στο ταψί βάζω αλουμινόχαρτο για να μην έχω δυσάρεστες εκπλήξεις
  • Στο μεταξύ έχετε αλατίσει και πιπερώσει τα ψάρια
  • Τοποθετείστε τα στο ταψί
  • Ρίξτε πάνω στα ψάρια λίγο ελαιόλαδο και ψήστε άλλα 30-45 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών
  • Αν δείτε ότι χρειάζονται υγρά, βάλτε 1/2 ποτήρι λευκό κρασί, ή ακόμη λίγο νερό

Θα φάτε πατάτες-λουκούμι, πεντανόστιμες και ένα ψάρι μαλακό, πιο καλό από ψημμένο!

Υπάρχει και η συνταγή για σκουμπρί χωρίς πατάτες:

Ντομάτες, σκόρδο άφθονο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Η φωτογραφία είναι της Drina Cabral, λέγεται «The Hunter and the Hunted».

Πήρε βραβείο στην Food Photographer of the Year 2015 competition.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σκουμπρί φούρνο πατάτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ