Υπέροχη μεσογειακή συνταγή.
Υλικά
- 2-3 ψαράκια, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, είναι φθηνά και πολύ ωφέλιμα
- 5 πατάτες για φούρνο
- 1 χοντρό κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες μικρές
- Ελαιόλαδο, αλάτι χοντρό και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φετούλες λεπτές
- Κόψτε τις ντομάτες σε φετούλες
- Τοποθετήστε πατάτες+ντομάτες στον πάτο του ταψιού
- Από πάνω ρίξτε τα κομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο φινόκιο
- Μην το φοβάστε το φινόκιο, θα χαρίσει μια υπέροχη ευωδιά και γίνεται λουκούμι
- Ελαιόλαδο, ελάχιστο νερό, αλάτι και πιπέρι
- Βάζετε σε ζεστό φούρνο στους 160/170°C για 1 ώρα
- Εγω στο ταψί βάζω αλουμινόχαρτο για να μην έχω δυσάρεστες εκπλήξεις
- Στο μεταξύ έχετε αλατίσει και πιπερώσει τα ψάρια
- Τοποθετείστε τα στο ταψί
- Ρίξτε πάνω στα ψάρια λίγο ελαιόλαδο και ψήστε άλλα 30-45 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών
- Αν δείτε ότι χρειάζονται υγρά, βάλτε 1/2 ποτήρι λευκό κρασί, ή ακόμη λίγο νερό
Θα φάτε πατάτες-λουκούμι, πεντανόστιμες και ένα ψάρι μαλακό, πιο καλό από ψημμένο!
Υπάρχει και η συνταγή για σκουμπρί χωρίς πατάτες:
Ντομάτες, σκόρδο άφθονο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Η φωτογραφία είναι της Drina Cabral, λέγεται «The Hunter and the Hunted».
Πήρε βραβείο στην Food Photographer of the Year 2015 competition.