Σχεδίαζε να «χτυπήσει» το Πεντάγωνο και το Κογκρέσο - iefimerida.gr

Σχεδίαζε να «χτυπήσει» το Πεντάγωνο και το Κογκρέσο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρεζβάν Φερντάους, ένας 26χρονος Αμερικανός ο οποίος σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου και το Κονγκρέσου με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα φορτωμένα με εκρηκτικά, συνελήφθη χθες το βράδυ κοντά στη Βοστώνη.

Ο συλληφθείς, πτυχιούχος Φυσικής του Northeastern University, κατηγορείται ότι είχε κάνει μετατροπές σε συσκευές κινητών τηλεφώνων για να τις μετατρέψει σε πυροδοτητές που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από την Αλ Κάιντα εναντίον αμερικανών στρατιωτών στο εξωτερικό, διευκρίνισε η εισεγγαλές Κάρμεν Ορτίς.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 26χρονος προετοίμαζε τις επιθέσεις από το 2010. Σε τηλεφωνικές του συνομιλίες που είχαν καταγραφεί από το FBI ισχυριζόταν ότι θέλει "να επιτεθεί εναντίον των στρατών των απίστων και να σκοτώσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εχθρών του Αλλάχ".

Είχε εξηγήσει σε ένα πράκτορα του FBI που υποδυόταν το μέλος της Αλ Κάιντα ότι ήθελε να επιτεθεί εναντίον του Πενταγώνου με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα φορτωμένα με εκρηκτικά και είχε επιλέξει για τον σκοπό αυτόν τo F-4 Phantom και F-86 Sabre , μήκους 1,5 έως 2 μέτρων και πλάτους 1,20 έως 1,60.

Τον Απρίλιο του 2011 διεύρυνε το σχέδιό του για να περιλάβει το Κονγκρέσο, λέγοντας ότι θέλει να συντρίψει ένα αεροπλάνο στον θόλο του Καπιτωλίου για να "αποκεφαλίσει ολόκληρη την αυτοκρατορία".

Τους τελευταίους μήνες ήταν σε επαφή με πράκτορες του FBI που υποδύονταν τα μέλη της Αλ Κάιντα. Τους είχε παραδώσει τα σχέδια των επιθέσεων και είχε αρχίσει να προετοιμάζεται προμηθευόμενος από αυτούς τα απαραίτητα υλικά για τις επιθέσεις και έχοντας νοικιάσει έναν χώρο για να τα αποθηκεύσει.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 65 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ