Θεοδωράκης: Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ θα έκανα κατάληψη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και άλλα στελέχη και βουλευτές από το Ποτάμι βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων.

Η παρουσία τους εκεί ήταν μία συμβολική κίνηση στήριξης του θεσμού των προτύπων πειραματικών σχολείων, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να δηλώνει πως η κυβέρνηση καταργεί τα πρότυπα σχολεία αντί να ιδρύσει πολλά σε όλα την Ελλάδα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι τα πρότυπα σχολεία είναι λαϊκά σχολεία ενώ χαρακτήρισε ανατριχιαστικό να λέγεται από στελέχη της κυβέρνησης ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά για το εν λόγω θέμα:

«Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ θα έκανα κατάληψη» και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι αντιστέκεται στην κατεδάφιση του θεσμού των πρότυπων σχολείων.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης αναφορικά με την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους ζήτησε ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τι πραγματικά θέλει μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μιλώντας για την διαπραγμάτευση τόνισε ότι το Ποτάμι συμπαραστέκεται στην κυβέρνηση καθώς θέλει δίκαιη λύση "έξω από λιτότητες" αλλά θέλει -όπως είπε- ενημέρωσει για τις επιδιώξεις του Μαξίμου σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο με τη συμπίεση των συντάξεων και υπέρ της αναπτυξιακής πορείας με μεγάλες αποκρατικοποιήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ