ΑΝΕΛ κατά Θεοδωράκη: Ο κατά φαντασίαν... πρωταγωνιστής - iefimerida.gr

ΑΝΕΛ κατά Θεοδωράκη: Ο κατά φαντασίαν... πρωταγωνιστής

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά προς τον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, μέσω δήλωσης της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού το βράδυ της Δευτέρας.

Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει «αβυσαλλέο μένος» προς τον Πάνο Καμμένο, ενώ οραματίζεται να συγκυβερνήσει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να προωθήσει τις μνημονιακές πολιτικές του.

«Ο κατά φαντασίαν …πρωταγωνιστής σε κάθε τηλεοπτική εμφάνισή του αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο», αναφέρει και συνεχίζει:

«Καταρχήν, ήταν τουλάχιστον ακατανόητη η ενόχλησή του για την περιφορά του Επιταφίου στο χωριό του Εχίνου. Οι εξηγήσεις που με πολύ κόπο - είναι αλήθεια - επιχείρησε να δώσει, ελάχιστα απέχουν από τις ισοπεδωτικές εθνομηδενιστικές αντιλήψεις».

Παράλληλα, η κ. Χρυσοβελώνη τονίζει πως «κατά τα άλλα, αναλώθηκε σε μια ακατάσχετη γενικολογία, αφόρητη συνθηματολογία και σε αφοριστικές υπεραπλουστεύσεις. Το μόνο που έδειξε ξεκάθαρα είναι ότι διακατέχεται από αβυσσαλέο μένος εναντίον του Προέδρου του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου. Όσο για το…«όραμά» του, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο να τον διορίσει κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας …συγκυβερνήτη, με μόνο στόχο να πατρονάρει και να φέρει στα δικά του μνημονιακά μέτρα την κυβέρνηση» και καταλήγει:

«Μόνο που οι Έλληνες πολίτες στη συντριπτική πλειοψηφία τους τον έχουν πάρει χαμπάρι. Και δεν θέλουν πια άλλους πάτρωνες».

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ζητήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας:

«Η χώρα έχει Πρωθυπουργό, αναρωτιέμαι αν έχει Κυβέρνηση»

«Στη συζήτησή μου με τον κ. Τσίπρα την επομένη των εκλογών, του είπα πως είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Του πρότεινα να πάρει ανθρώπους από την ευρύτερη κεντροαριστερά -δεν εννοώ από το Ποτάμι, δεν εννοώ βουλευτές- προσωπικότητες με κύρος, ανθρώπους που έχουν διοικήσει. Του πρότεινα να συγκροτήσει μια κυβέρνηση που θα ξεπερνάει το κομματικό του περιβάλλον. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Μια κυβέρνηση με ευρύτερες συμμαχίες. Και αυτή είναι η πρόταση που κάνω και σήμερα, εάν ο κύριος Τσίπρας νιώθει μια αδυναμία στη σημερινή κυβερνητική πραγματικότητα». Αυτή ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου, ερώτημα για το τι έχει να προτείνει το Ποτάμι σε ότι αφορά τη διακυβέρνηση του τόπου, σε αυτή την κρίσιμη φάση που διανύουμε.

Για το αν θα συμμετείχε ο ίδιος σε μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας:

«Εγώ έχω πει ότι δε θα γίνω υπουργός. Για έναν και μόνο λόγο, γιατί θέλω να αποδείξω ότι μπορεί να είναι κάποιος στην πολιτική και να μη θέλει να γίνει υπουργός. Γιατί συνήθως όλοι που μπαίνουν στην πολιτική λένε “υπουργός, υπουργός, υπουργός”. Εγώ λοιπόν λέω ότι δε θέλω να γίνω υπουργός, δε θέλω να γίνω αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή οποιασδήποτε κυβέρνησης. Αυτό που λέω όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση αν θέλει να μας βγάλει από την κρίση, πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που να εκπροσωπούνται πλατύτερες δυνάμεις από αυτές που φαίνεται ότι εκπροσωπούνται σήμερα».

Για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας:

Πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας θα πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας ότιδήποτε άλλο θα ήταν πραξικόπημα. «Η χώρα έχει Πρωθυπουργό, αναρωτιέμαι αν έχει κυβέρνηση».

Για τα σενάρια συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ:

«Δεν είμαστε ίδιο μαγαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όλοι κατά καιρούς μας θέλουν μαζί τους αλλά εμείς έχουμε αποφασίσει να έχουμε μια αυτόνομη πορεία. Εμείς εμφανιστήκαμε στην πολιτική σκηνή γιατί πιστεύουμε ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος τα έχουν κάνει χάλια. Το Ποτάμι δεν θα συνυπάρξει ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με το ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα ή σε ένα μέτωπο. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκό μέτωπο εάν δεν είναι συμμέτοχος σε αυτό και ο Τσίπρας. Εάν θέλουμε να συνυπάρξουμε όλοι μαζί, και ο Τσίπρας φυσικά, σε ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό μέτωπο για να σώσουμε τη χώρα, τότε ναι, είμαστε μέσα».

Για τους ΑΝ.ΕΛ και τον Πάνο Καμμένο:

«Όλοι δηλώνουν “πατριωτικό κέντρο”, αλλά καθένας έχει την ιστορία του και ξέρουμε τι έχει υποστηρίξει ο κύριος Καμμένος στο παρελθόν σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνική πολιτική, στις σχέσεις των ανθρώπων. Ο κύριος Καμμένος σε κάθε ευκαιρία εκφράζει εθνικιστικές, ρατσιστικές σε πολλές περιπτώσεις, ακροδεξιές απόψεις. Και η Ευρώπη, αντιτίθεται σ’ αυτές τις απόψεις κι αυτό είναι το πρόβλημα. Μίλησα στη σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τους είπα πολύ αυστηρά πράγματα για το μνημόνιο. Τους είπα πως έχουν κάνει ένα καλλίγραμμο πτώμα την Ελλάδα. Και παράλληλα δέχτηκα έναν καταιγισμό πυρών για το πώς μια τέτοια χώρα και μια αριστερή κυβέρνηση βρίσκει διέξοδο σε μία συνεργασία με έναν ακροδεξιό εταίρο. Οι φίλοι του κ. Τσίπρα τα θέτουν αυτά, δεν τα θέτουμε εμείς, αυτός πρέπει να δώσει την απάντηση. Δεν γνωρίζω τον κύριο Καμμένο, ούτε το χέρι μου του έχω δώσει, ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ. Δεν έχω προσωπική αντιπάθεια. Λέω όμως, ότι ο κ. Καμμένος ακολουθεί επικίνδυνες πολιτικές για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ TO ΠΟΤΑΜΙ Σταύρος Θεοδωράκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ