Γιαννακάκη και Θεοχαρόπουλος διεκδικούν την προεδρία της ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Γιαννακάκη και Θεοχαρόπουλος διεκδικούν την προεδρία της ΔΗΜΑΡ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την υποψηφιότητα για την ηγεσία,του παραιτηθέντος γραμματέα της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου και δεύτερη υποψηφιότητα κατατέθηκε σήμερα δύο εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε την υποψηφιότητά της και σε δήλωσή της αναφέρει ότι η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της που την οδήγησαν στην εκλογική απίσχναση, παραμένει πιστή στις ιδρυτικές Αρχές και αξίες της για να συμβάλλει στην έκφραση των δυνάμεων της ανανεωτικής, μεταρρυθμιστικής, οικολογικής και ευρωπαϊστικής αριστεράς με σαφές μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της συντήρησης.

Δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο ταλανίστηκε από ετεροπροσδιορισμούς και έχασε το πολιτικό της στίγμα και στη παρούσα κατάσταση προηγείται ο καθορισμός της πολιτικής της ταυτότητας, ενώ η πολιτική συμμαχιών δεν είναι αυτοσκοπός.

« Η Αριστερά του 21ου αιώνα, με πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση περνά από την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο κράτους και κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος», σημειώνει στη δήλωση υποψηφιότητάς της η κα Γιαννακάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος σε δήλωσή του, εξηγεί γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα: «Με βάση την πορεία των πολιτικών εξελίξεων αξίζει να ξαναπροσπαθήσουμε! Αξίζει μία ακόμη ευκαιρία στο κόμμα μας! Να γυρίσουμε σελίδα! Να τα αλλάξουμε όλα! Με υπέρβαση της σημερινής κατάστασης!» σημειώνει.

Επίσης, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ, ως ανανεωτική, μεταρρυθμιστική, οικολογική και ευρωπαϊκή δύναμη της Αριστεράς, δεν μπορεί να συμφωνεί με τις απορρυθμίσεις, τις οποίες προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και με τα αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση, ενώ επισημαίνει τα λάθη στρατηγικής και τακτικής που έγιναν και κόστισαν στο κόμμα.

«Οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι σημαντικός στις συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας. Αρκεί να κάνουμε το τολμηρό βήμα προς τα μπροστά με βάση τις Αρχές της ανανεωτικής Αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού» υποστηρίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ