Βόμβα Νουαγιέ: Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να ξεμείνουν από ενέχυρα και άρα από χρηματοδότηση - iefimerida.gr

Βόμβα Νουαγιέ: Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να ξεμείνουν από ενέχυρα και άρα από χρηματοδότηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση αβεβαιότητας, υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνουν οι ελληνικές τράπεζες από ενέχυρα, προειδοποιεί ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και στέλεχος της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ.

Αυτό σημαίνει ότι τα ενέχυρά τους δεν θα επαρκούν για να χρηματοδοτούνται εκτάκτως από την Τράπεζα της Ελλάδος κάνοντας χρήση του ELA.

Ο Γάλλος τραπεζίτης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και για την πρόσφατη άνοδο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, κάτι που κατά τον ίδιο δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία. «Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διακυμάνσεις στα επιτόκια» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ εγγυάται ότι τα επιτόκια θα μείνουν χαμηλά για τους επόμενους τουλάχιστον 18 μήνες.

Ο Κριστιάν Νουαγιέ τόνισε ότι η Βρετανία και η Ευρώπη θα υποφέρουν, εάν η Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως θέλουν ορισμένοι πολιτικοί της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ