Τι απαντά ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Τι απαντά ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρικυμία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» για την υπόθεση μεταφοράς 80.000 ευρώ στο εξωτερικό από αναπληρωτή υπουργό.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, περιμένει την αποκάλυψη του ονόματος προκειμένου να περάσει στην αντεπίθεση.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σε συνομιλία του με την εφημερίδα «Μακεδονία», διέψευσε το δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», ζητώντας επιτακτικά να μην αναφερθεί επουδενί το όνομά του. Περιορίστηκε, ωστόσο, να αναφέρει ότι σε διάστημα πριν να μπει στην κυβέρνηση προέβη σε μεταφορά χρημάτων προς το εξωτερικό, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό.

Απειλεί με μηνύσεις αν δημοσιευθεί το όνομά του

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως «το δημοσίευμα που αναφέρεται σε μεταφορά ποσού 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, εντός του Μαρτίου, το διαψεύδω τελείως και εάν χρησιμοποιηθεί το όνομά μου θα κινηθώ εναντίον οποιασδήποτε εφημερίδας. Τώρα στέλνω και σχετική διάψευση στο Μαξίμου».

Στο ερώτημα «εάν υπάρχει κάποια ανάλογη τραπεζική συναλλαγή που να αφορά κάποιο άλλο ποσό, σε διαφορετικό χρόνο» ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι «αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν έχει σχέση με την περίοδο κατά την οποία βρίσκομαι στην κυβέρνηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992...».

Και η σύζυγός του διακινεί χρήματα

Στην επισήμανση της «Μ» ότι το ερώτημα δεν αφορά χρήματα που αποκτήθηκαν κατά το μακρινό παρελθόν από δραστηριότητα στο εξωτερικό, αλλά σε πρόσφατη μεταφορά χρημάτων, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε ότι «και η σύζυγός μου κινεί χρήματα και ούτε ξέρω τι κάνει και η σύζυγός μου μπορώ να σου πω».

«Δεν ξέρετε εάν έχει γίνει μεταφορά χρημάτων από κάποιο μέλος της οικογένειάς σας προς το εξωτερικό;», ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός και απάντησε: «Κατά τη διάρκεια που αναφέρεστε και από τότε που είμαι στην κυβέρνηση δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις. Δεν υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο. Διαψεύδω αυτό που γράφετε, δηλαδή τη μεταφορά 80.000 ευρώ, σε τράπεζα του Λουξεμβούργου για την περίοδο που είμαι στην κυβέρνηση».

Παραπέμπει στο πόθεν έσχες του

Στο ερώτημα «ενδέχεται, δηλαδή, να έχει γίνει μεταφορά χρημάτων, κάποιου άλλου ποσού, προς άλλες τράπεζες του εξωτερικού;», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Ε, αυτό το 'χει κάνει ο μισός πλανήτης, αλλά όχι σε περίοδο που είμαι μέσα στην κυβέρνηση». Προσέθεσε επίσης ότι «η κόρη μου θα σπουδάσει στο εξωτερικό, είναι εύλογο ότι κάποια χρήματα θα χρειαστεί για να κάνει αυτές τις σπουδές της». Παράλληλα, παρέπεμψε κάθε ενδιαφερόμενο να δει το «πόθεν έσχες» του, στο οποίο φαίνονται όλοι οι λογαριασμοί του.

Η «Μ» εξακολουθεί να δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο, από το οποίο δεν την «απελευθέρωσε» ο εν λόγω αναπληρωτής υπουργός προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία. Ο λόγος ανήκει, πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εάν πράγματι το επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να ελέγξει όλες τις τραπεζικές κινήσεις από την Ελλάδα προς το εξωτερικό του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους, καθώς και των συγγενικών προσώπων του.

Στο θέμα παρενέβη χθες η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, σε σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη για όσα ειπώθηκαν το μεσημέρι στο briefing τονίζεται ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πολλά, αλλά δεν είπε απολύτως τίποτε -για την ακρίβεια απάντησε πως "δεν γνώριζε"- ως προς το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει: Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος, και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Πότε θα μάθει; Και τι θα κάνει σχετικώς;».

Πάντως, τον υπουργό «φωτογράφισε» με αναφορά του στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος είπε απευθυνόμενος προς τη Νάντια Βαλαβάνη:«Υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα "Μ" ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα».

Ο κ. Κεγκέρογλου απέκλεισε τον κ. Βαρουφάκη και έδειξε προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, που, όπως είπε, συνέχισε την πεπατημένη του Γκίκα Χαρδούβελη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ