Δένδιας: Εκτός ελέγχου το σωφρονιστικό σύστημα - iefimerida.gr

Δένδιας: Εκτός ελέγχου το σωφρονιστικό σύστημα

dendias
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εκτός ελέγχου» είναι το σωφρονιστικό σύστημα, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια,ο οποίος σχολίασε το αιματηρό περιστατικό το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η χθεσινή εκτεταμένη συμπλοκή στις Φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ ομάδων κρατουμένων, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας βρίσκεται εκτός ελέγχου, όπως επανειλημμένα έχω επισημάνει», ανέφερε.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αλλοπρόσαλλη τακτική» από την πλευρά του υπουργείου, επισημαίνοντας πως «για την κατάσταση που επικρατεί έχει προφανή και μέγιστη ευθύνη, με την αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολουθεί, η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ομιλεί για “δικαιώματα του ανθρώπου” αλλά επιτρέπει δια παραλείψεων να αφαιρούνται ζωές στις φυλακές», και συνέχισε λέγοντας:

«Βεβαίως, ευθύνεται και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, το οποίο αδρανεί επί χρόνια απέναντι στην απειλή που συνιστά το σωφρονιστικό σύστημα, με τον τρόπο που λειτουργεί, για το Κράτος Δικαίου».

«Το πρόβλημα δεν λύνεται όμως με την επίρριψη ευθυνών. Λύνεται με δραστικές παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο, όπως η υπαγωγή των χαρτοφυλακίων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη στο ίδιο Υπουργείο, αλλά και με την εφαρμογή μία σειράς άλλων μέτρων για τα οποία έχω τοποθετηθεί, αντί για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που επέλεξε η Κυβέρνηση», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ