Νέα απάτη με σχολική εκδρομή: Μαθητές από την Κρήτη έμειναν με τη... βαλίτσα στο χέρι - iefimerida.gr

Νέα απάτη με σχολική εκδρομή: Μαθητές από την Κρήτη έμειναν με τη... βαλίτσα στο χέρι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολονυχτία στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου έκαναν τα ξημερώματα της Κυριακής, οι καθηγητές και οι οικογένειες των μαθητών της Β' Τάξης του 2ου Λυκείου Ηρακλείου.

Ο λόγος; Εμειναν έμειναν ξεκρέμαστοι από το ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο είχε αναλάβει τη διοργάνωση της πολυήμερης εκδρομής τους στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι οι περίπου 60 μαθητές της Β' Τάξης του 2ου Λυκείου Ηρακλείου και οι συνοδοί τους επρόκειτο να αναχωρήσουν το βράδυ του Σαββάτου από το λιμάνι και μόλις στις 6 το απόγευμα κάποιοι εξ αυτών ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του γραφείου ότι η αναχώρηση δεν θα γίνει καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα εισιτήρια του πλοίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν μαθητές που ενημερώθηκαν για το πρόβλημα μόλις λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη για τις 20:15 συνάντησή των εκδρομέων στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι γονείς κατέθεσαν στην αστυνομική διεύθυνση ότι η σχολική εκδρομή δεν έγινε ποτέ, ενώ ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου είχε εισπράξει προκαταβολή ύψους 20.000 ευρώ και δεν κατέθεσε ποτέ τα χρήματα για τα εισιτήρια και τη διαμονή των παιδιών και των συνοδών τους...

Ο ίδιος αν και αναζητήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αθέτηση της συμφωνίας δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι κάποια από τα παιδιά θα ταξίδευαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρχαν και προγραμματισμένες επαφές στην Κωνσταντινούπολη με εκεί φορείς της εκπαίδευσης.

Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις, με τους υπευθύνους του σχολείου να δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ