«Εξω φρενών» δηλώνει βουλευτης του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μετρα - iefimerida.gr

«Εξω φρενών» δηλώνει βουλευτης του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μετρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αγανάκτισή του με το οικονομικό επιτελείο για τις ανακοινώσεις που έγιναν χωρίς να έχει προηγηθεί, «πλήρης επεξεργασία», εξέφρασε σε συνέντευξή του βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, δεν έκρυψε την αντίθεσή και στο «τσουβάλιασμα» των ΜΜΕ, στις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην υπουργού:

«Να σας πω ότι σήμερα το πρωί που ήρθα στο γραφείο μου με τους συνεργάτες μου έκανα αυτή ακριβώς τη συζήτηση και ήμουν το λέω ελεύθερα έξω φρενών, γιατί λέω το να ανακοινώνουμε κάτι το οποίο δεν είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε γιατί δεν έχει γίνει πλήρης επεξεργασία, να βγαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και να λέει θα δούμε πως θα εφαρμοστεί αυτό δημιουργεί μια κατάσταση ανασφάλειας, το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα μας και οι πολίτες της σήμερα αλλά και η εικόνα που δίνουμε προς τα έξω είναι η κατάσταση ανασφάλειας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι το αντίστροφο. Να εμπεδώσουμε ένα καθεστώς ασφάλειας στη χώρα ώστε να αισθανθούν ότι από κάπου μπορούν να πιαστούν και οι πολίτες».

«Δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε όλους τους δημοσιογράφους»

«Οπως εγώ απαιτώ να μην εξομοιώνει κανείς όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πολιτικό σχήμα, το σημερινό πολιτικό σχήμα, και να συγκρίνει για παράδειγμα εμένα με κάποιον που αποδεδειγμένα έχει μια ιστορία σχέσεων, συναλλαγής, ρουσφετιών κλπ με πολίτες, κατά τον ίδιο τρόπο θεωρώ ότι δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε ούτε όλους τους δημοσιογράφους ούτε όλα τα ΜΜΕ στο ίδιο πακέτο».

«Η δικιά μου θέση και σαν βουλευτής αλλά και σαν πολίτης που ξέρω τι περιμένω από τα ΜΜΕ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι δημοσιογράφοι λένε εύκολα πράγματα, δεν είναι καθόλου έτσι. Και από την προσωπική μου εμπειρία έχω ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάω και θεωρώ ότι αυτά που λέω θα ακουστούν με την ουσία αυτή που προσπαθώ να περάσω και είναι και οι άνθρωποι που ότι πάρουν το βάφουν κίτρινο και το κάνουν, σε όλα υπάρχει αυτό. Αλλά και πάλι εγώ δεν μπορώ να μοιραστώ αν θέλετε να σας το πω έτσι, μια τέτοια προσέγγιση –που δεν έχω διαβάσει τη δήλωση του κ. Βενιζέλου– αλλά αν το έχει πει εγώ δεν μπορώ να το μοιραστώ».

«Φαινόμενα ελαφρότητας ...»

«Αυτά τα φαινόμενα ελαφρότητας γιατί περί αυτού πρόκειται, σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση στη χώρα είναι εύκολο να λέει κανείς λόγια, και αυτό γίνεται όχι μόνο από τους δικούς μας συναδέλφους, στη δική μας κοινοβουλευτική ομάδα, γίνεται γενικότερα, θεωρώ ότι το να λέμε λόγια τη στιγμή που είμαστε σε αυτή τη θέση ευθύνης (που σας περιέγραψα πως νιώθω εγώ την ευθύνη μου σαν βουλευτής εκλεγμένος σήμερα) δεν κάνει καλό σε κανέναν, δεν κάνει καλό σίγουρα στον κόσμο γιατί δείχνει μια κατάσταση όπου μπορεί ο πολίτης να εισπράττει αυτό το ήξεις αφίξεις που δεν είναι καλό γιατί θέλει μια σταθερότητα και από τους ανθρώπους που έχουν εκλεγεί, να είναι εκεί, η σταθερότητα είναι πολύ σημαντικό, δεν είναι καλό ούτε για τους ίδιους τους πολιτικούς.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ