Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] - iefimerida.gr

Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η Δούκισσα του Κέμπριτζ και σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, στη σουίτα του νοσοκομείο Σαιντ Μέρι στο Λονδίνο, εκπληρώνοντας την ευχή του πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι θέλει εγγονή.

Η νέα αδελφούλα του πρίγκιπα Τζορτζ θα είναι τέταρτη στη σειρά της διαδοχής για το θρόνο, μετά τον παππού της πρίγκιπα Κάρολο, τον πατέρα της Ουίλιαμ και τον αδελφό της. Η μικρή θα είναι η πρώτη που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γενηθεί κορίτσι τα τελευταία σχεδόν 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Άννα. Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ έχει να γεννηθεί εδώ και 182 χρόνια--η τελευταία ήταν η εγγονή του Γεωργίου του Γ', η πριγκίπισσα Μαρία Αδελαΐδα του Κέμπριτζ, που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 1833.

Το βρέφος γεννήθηκε στις 10:34 πμ ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παρών στον τοκετό ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και το βρέφος ζυγίζει 3,7 κιλά. Μητέρα και κόρη είναι καλά στην υγεία τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ, εισήχθη σήμερα το πρωί στις 08:00 ώρα Ελλάδος στο μαιευτήριο Σεντ Μέρι του Λονδίνου. Αμέσως ενημερώθηκαν οι οικογένειες του Ουίλιαμ και της συζύγου του, περιλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα Χάρι. Τη γέννησή της ανήγγειλε ένας ντελάλης. Με βάση την παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση έγινε με σημείωμα που αναρτήθηκε στο προαύλιο του Μπάκιγχαμ. Έξω από το μαιευτήριο ήταν συγκεντρωμένο πλήθος που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ανακοινώθηκε η είδηση.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο δούκας και η δούκισσα έστειλαν πρωινό σε περίπου δέκα φανατικούς υποστηρικτές της βασιλικής οικογένειας, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει έξω από το μαιευτήριο: δύο συσκευασίες με κρουασάν και γλυκίσματα τυλιγμένες με ροζ κορδέλα, γεγονός που προκάλεσε σενάρια για το φύλο του παιδιού.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιό θα είναι το όνομα της νεογέννητης--του πέμπτου εγγονιού της βασίλισσας Ελισάβετ--αλλά σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes, τα πιθανότερα είναι Άλις ή Σαρλότ.

Όταν η Κέιτ πάρει εξιτήριο, το ζευγάρι θα επιστρέψει αρχικά στα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, όπου θα παραμείνει μερικές ημέρες προτού μεταβεί στο Ανμερ Χολ, την εξοχική τους κατοικία που βρίσκεται στα βασιλικά κτήματα στο Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας.

Ο πρώτος που συνεχάρη το ζευγάρι ήταν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. "Χαίρομαι πάρα πολύ για εκείνους", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλέγκ, μαζί με τη σύζυγό του Μίριαμ, ευχήθηκε στους γονείς "ό,τι καλύτερο καθώς διευρύνεται η οικογένειά τους".

Χιουμοριστικό ήταν το ευχητήριο μήνυμα στο Twitter του αρχηγού των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ: "Συγχαρητήρια στον Δούκα και την Δούκισσα για τη γέννηση της κόρης τους. Τους εύχομαι χαρά και ευτυχία--και μακάρι λίγο ύπνο!".

Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον δήλωσε "ενθουσιασμένη" από την είδηση και "συνεχάρη θερμά" το βασιλικό ζεύγος.

Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 7

H ανακοίνωση για το ερχομό της μικρής πριγκίπισσας στο Μπάκινγχαμ

Γέννησε η Μίντλετον: Κορίτσι το 2ο βασιλικό μωρό [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ